Αγροτικες κινητοποιησεις

Σε συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού Κομοτηνής-Ξάνθης (στο ύψος των εκκοκκιστηρίων Κουρούδη) για μια περίπου ώρα προχώρησαν χθες οι αγρότες του νομού Ροδόπης, διεκδικώντας ίση μεταχείριση των βαμβακοπαραγωγών, ικανοποιητικό εισόδημα και ελέγχους.

Νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, οι Ροδοπίτες αγρότες με τα τρακτέρ τους συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Γ.Γ της Περιφέρειας ενώ εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής, παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον Περιφερειάρχη κ.Μιχάλη Αγγελόπουλο.


Ικανοποιημένος με την πορεία των κινητοποιήσεων των αγροτών δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης κ. Νίκος Σκοπιανός. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο γίγαντας πλέον ξυπνάει και ας μας υπολογίσουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα οι κρατούντες» εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι δημιουργείται στη Ροδόπη «ένα αγροτικό κίνημα το οποίο στέκεται πάνω από κόμματα και πάνω από εξαρτήσεις». Ο Πρόεδρος της Ένωσης επανέλαβε τα αιτήματα των τοπικών αγροτών ενώ εστιάζοντας κύρια στο θέμα των ελέγχων τόνισε

ότι «οι Θρακιώτες βαμβακοπαραγωγοί είναι θεματοφύλακες του συστήματος κι αυτοί οι οποίοι στρεβλώνουν το σύστημα είναι κάποιοι άλλοι». Ο κ. Σκοπιανός πρόσθεσε πως οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ίσως και με μεγαλύτερη ένταση σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των αγρότων.

Στα αιτήματα των αγροτών της Ροδόπης εστίασαν στις δηλώσεις τους ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ροδόπης κ. Θεόφιλος Τσακμάκης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων κ. Χαράλαμπος Πεχλιβάνης. Ο δεύτερος εκτίμησε πως θα προκύψει «κάτι θετικό» από τους επανελέγχους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Ζητάμε να μην υπάρχει αυτή η ανισότητα με άλλους νομούς όπως η Θεσσαλία,ο νομός Ροδόπης είναι ο πιο αδικημένος» δήλωσε η Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Τσιμπλιαράκη

Παρόν στο αγροτικό συλλαλητήριο ήταν και ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης ο οποίος και σε σχετικές δηλώσεις του εξέφρασε την συμπαράσταση του στο «δίκαιο αγώνα των αγροτών». Ο κ. Γιαννακίδης επισήμανε ότι τούτη η χρονιά ήταν η χειρότερη για τους αγρότες κάνοντας συγκεκριμένα λόγο για «εξευτελιστικές τιμές σε όλα τα προϊόντα που έχουν παραχθεί στη Ροδόπη αλλά και σε όλη τη χώρα»

Ν.Δ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.