Αγορα ψηφιακου μαστογραφου

Η ταμίας της Αντικαρκινικής Εταιρίας Ροδόπης Ιωάννα Δραγανίδου μίλησε στην εκπομπή «Βομβιστές Δυτικών Προαστίων» του Ράδιο Παρατηρητής για την προετοιμασία που κάνουν όλο το χρόνο και ειδικά τις γιορτές προκειμένου να μπορούν να συμβάλουν ηθικά και οικονομικά στα προβλήματα των καρκινοπαθών της Ροδόπης. Στα σχέδιά τους περιλαμβάνεται πλέον και η αγορά ενός ψηφιακού μαστογράφου ο οποίος εκπέμπει λιγότερη ακτινοβολία και θα είναι ένα σημαντικό απόκτημα για το νοσοκομείο Κομοτηνής.

Πριν λίγο καιρό Αντικαρκινική Εταιρία Ροδόπης είχε διοργανώσει μια εκδήλωση με ομιλήτρια την ψυχολόγο Τ. Μακρή, η οποία παρουσίασε το βιβλίο της, κι επιχειρήθηκε από την ανταπόκριση που θα παρουσίαζε το κοινό να ενισχυθεί το έργο της Εταιρίας.

«Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν μεγάλες ανάγκες. Έχουν την πάθηση και είναι χαμηλών εισοδημάτων γι’ αυτό και χρειάζονται τη στήριξή μας». Η Αντικαρκινική πραγματοποίησε στο πλαίσιο της εκδήλωσης ένα χριστουγεννιάτικο μπαζάρ, με χειροποίητες κατασκευές και διακοσμητικά αντικείμενα που έφτιαξαν τα μέλη της εταιρίας. «Το κοινό έχει καταλάβει πόσο σημαντικό είναι το έργο μας κι εκτιμώ ότι όλοι έχουν ένα πρόσωπο που έχει περάσει από αυτή την πάθηση και είναι ευαισθητοποιημένοι. Παράλληλα, ξεκινήσαμε μια λαχειοφόρο αγορά, η οποία θα λήξει στα τέλη του Ιανουαρίου. Ο στόχος είναι η συγκέντρωση χρημάτων για να καλυφθούν τα έξοδα της οικονομικής ενίσχυσης των προσώπων που βοηθάμε, αλλά και για την αγορά ενός ψηφιακού μαστογράφου, τον οποίο θέλουμε να τοποθετήσουμε στο νοσοκομείο Κομοτηνής. Το θετικό είναι ότι ένα μέλος του Δ.Σ. της Αντικαρκινικής θ’ αναλάβει να κάνει εθελοντικά μαστογραφίες σε ώρες άσχετες με την υπηρεσία του.

Πέρυσι, πραγματοποιήσαμε ενημερωτικές εκδηλώσεις στα κέντρα υγείας σε διάφορα χωριά. Σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και τους δήμους οι επισκέπτριες και οι μαίες έκαναν τεστ Παπ στις γυναίκες και στη συνέχεια κλείσαμε και ραντεβού για να κάνουν μαστογραφία στο νοσοκομείο».
Να σημειωθεί ότι πολλές από τις γυναίκες που ανήκαν στην τρίτη ηλικία έκαναν τεστ Παπ για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Η Αντικαρκινική Εταιρία Ροδόπης έχει όλη τη διάθεση να υλοποιηθεί το όνειρό τους για ένα ψηφιακό μαστογράφο, το οποίο όμως για να επιτευχθεί θα πρέπει να συνδράμουν οικονομικά και οι φορείς, μια και το κόστος είναι υψηλό. Η Αντικαρκινική Εταιρία Ροδόπης τις μέρες των γιορτών φροντίζει να ενισχύει με έκτακτα βοηθήματα τους καρκινοπαθείς που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. «Τις μέρες των γιορτών αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν πιο έντονα την ανάγκη. Στερούνται από πολλά πράγματα γι’ αυτό κι επιχειρούμε να είμαστε κοντά τους. Τα προβλήματά τους είναι πολύ μεγάλα, γιατί εκτός από τη νόσο έχουν και τα οικονομικά καθώς θα πρέπει να μετακινούνται για χημιοθεραπείες στη Θεσσαλονίκη ή την Αλεξανδρούπολη και συνήθως έχουν και κάποιο συνοδό, επομένως τα έξοδα αυξάνονται».

Τα άτομα αυτά είναι αρκετά και βέβαια ο αριθμός δεν είναι σταθερός γιατί κάποιοι φεύγουν από τη ζωή, κάποιοι άλλοι θεραπεύονται. «Αυτούς που γίνονται καλά προσπαθούμε να τους βρούμε μια δουλειά ή να τους βγάλουμε μια σύνταξη, αν και είναι πολλά άτομα που δε μας γνωρίζουν ακόμη για να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε». Τα μέλη της Αντικαρκινικής είναι πάντα στη διάθεση αυτών που έχουν ανάγκη, όλες τις μέρες του χρόνου.

Να σημειωθεί ότι όποιος ενδιαφέρεται να συνεισφέρει στη λαχειοφόρο αγορά μπορεί ν’ απευθύνεται σε κάποιο από τα μέλη της Αντικαρκινικής.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.