Αγωνια μεχρι πρωιας

Τις πρώτες εντυπώσεις προσπάθησε να καταγράψει ο ΠτΘ στα γραφεία των μειονοτικών υποψηφίων βουλευτών τη μεγάλη νύχτα της Κυριακής, 7ης Μάρτη. Φίλοι και οπαδοί, θέλοντας να ζήσουν από κοντά το κλίμα, να ενημερωθούν άμεσα και έγκυρα για τα αποτελέσματα, αλλά και να μοιραστούν την αγωνία τους, προσήλθαν στα εκλογικά γραφεία των μειονοτικών υποψηφίων.

Νωρίς το απόγευμα άρχισαν να συγκεντρώνονται οπαδοί του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μεχμέτ Αχμέτ στο εκλογικό του γραφείο για να παρακολουθήσουν τα πρώτα αποτελέσματα της αναμέτρησης κομμάτων και υποψηφίων από την τηλεόραση. Με την ανακοίνωση των πρώτων συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων άρχισε ήδη να αναδύεται κλίμα απαισιοδοξίας μεταξύ των λιγοστών παρευρισκόμενων.
Ο ίδιος ο υποψήφιος βουλευτής έλειπε από το γραφείο του, ενώ, σε επικοινωνία που είχε ο ΠτΘ μαζί του, απέφυγε να κάνει οιοδήποτε σχόλιο, ισχυριζόμενος ότι ήταν ακόμα νωρίς. Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων οι οπαδοί του κ. Μεχμέτ Αχμέτ αποχώρησαν ήσυχα από το εκλογικό του.

Από την άλλη, στο εκλογικό γραφείο του υποψηφίου βουλευτή της Ν.Δ. κ. Ιλχάν Αχμέτ επικρατούσε αισιόδοξο κλίμα. Πρώτοι προσήλθαν στο γραφείο φίλοι, συνεργάτες και δημοσιογράφοι από την Τουρκία. Καθώς περνούσαν οι ώρες και έφταναν τα πρώτα τοπικά αποτελέσματα, όλο και περισσότερος κόσμος συγκεντρωνόταν στο γραφείο του υποψηφίου βουλευτή. Τα τηλέφωνα χτυπούσαν ασταμάτητα για να μεταφέρουν το κλίμα από τα γύρω χωριά. Καθώς περνούσαν οι ώρες, οι φίλοι και ψηφοφόροι, σίγουροι για τη νίκη του κ. Ιλχάν Αχμέτ, ερχόντουσαν για να τον συγχαρούν, αλλά ο ίδιος, πάντα συγκρατημένος, περίμενε να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα. Το εκλογικό γραφείο, αλλά και ο διάδρομος έξω, γέμισε με τον κόσμο που πανηγύριζε, ο οποίος τελικά, λόγω έλλειψης χώρου, κατευθύνθηκε στην πλατεία για να πανηγυρίσει τη νίκη της παράταξής του μαζί με τους υπόλοιπους.

Αν και ήταν αισιόδοξο το κλίμα και στο εκλογικό γραφείο του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γκαλήπ Γκαλήπ, υπήρχαν ωστόσο κάποιες ανησυχίες. Ενώ ο ίδιος βρισκόταν στη νομαρχία, οι οπαδοί του δούλευαν πυρετωδώς για να καταγράψουν τα αποτελέσματα που κατέφθαναν από τα χωριά. Καθώς προχωρούσαν οι ώρες και ανακοινώθηκαν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, τη θέση της αισιοδοξίας άρχισε να καταλαμβάνει η ανησυχία, αλλά και η αγωνία. Σε σύγκριση με το εκλογικό γραφείο του κ. Ιλχάν Αχμέτ, τον οποίο και ευνοούσε περισσότερο το αποτέλεσμα, εκεί επικρατούσε ήσυχη ατμόσφαιρα, οι οπαδοί ήταν περιορισμένοι και συγκρατημένοι και η προσοχή τους εστιάζονταν κυρίως στα τηλεφωνήματα και στα αποτελέσματα από την τηλεόραση.

Από νωρίς το απόγευμα άρχισαν να μαζεύονται και οι οπαδοί του υποψηφίου βουλευτή της Ν.Δ. κ. Σιακήρ Ναζήφ, στην πλειοψηφία τους γεωργοί, στο εκλογικό του γραφείο. Δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αισιόδοξο το κλίμα που επικρατούσε, ήταν πάντως φιλικό. Ο κ. Σιακήρ Ναζήφ βρισκόταν στο γραφείο του και παρακολουθούσε μαζί με τους υπόλοιπους τα αποτελέσματα από την τηλεόραση.

Τελικά, το εκλογικό αποτέλεσμα δικαίωσε τον κ. Ιλχάν Αχμέτ από τη Ν.Δ., ο οποίος και κατέλαβε την μία από τις τρεις έδρες στο Νομό Ροδόπης λαμβάνοντας 13.784 ψήφους.

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.