Αγωνες Trial 4Χ4

Από τις επτά το πρωί ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται οι θεατές στην πίστα του Τυχηρού όπου είχε αναγγελθεί ότι θα διεξαχθούν οι αγώνες Trial 4Χ4 που διοργάνωσε η Λέσχη 4Χ4 Κομοτηνής. Πρωτόγνωρο για την περιοχή μας άθλημα συγκέντρωσε πέντε χιλιάδες περίπου θεατές οι οποίοι παρά τη ζέστη παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και αγωνία τους αγώνες οι οποίοι ξεκίνησαν στις 10 :30 το πρωί και ολοκληρώθηκαν στις 3 το μεσημέρι με την απονομή των επάθλων στους νικητές.

Ήταν οι πρώτοι αγώνες που διοργάνωσε η νεοσύστατη λέσχη 4Χ4 Κομοτηνής εφόσον λειτουργεί εδώ και εφτά μήνες αλλά και οι πρώτοι αγώνες που διεξήχθησαν στη Βόρειο Ελλάδα. Στους αγώνες συμμετείχαν δέκα λέσχες με 43 αυτοκίνητα και συγκεκριμένα δύο από τη Θεσσαλονίκη, από τη Λέσχη των Σερρών, δύο από την Καβάλα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, τη Δράμα, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα. Ο διαγωνισμός αφορούσε τρεις κατηγορίες αυτοκινήτων και έξι διαδρομές. Τελικά έγιναν όμως μόνο τέσσερις. Για τη συμμετοχή απαιτούνταν τα αυτοκίνητα να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, να έχουν άδεια κυκλοφορίας να έχουν ζώνες ασφαλείας και για αυτό κάποια επειδή στερούνταν ζώνες ασφαλείας ακυρώθηκαν από τους αγώνες γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση των Συλλόγων τους και το θέμα αποκαταστάθηκε.

Από τους πρώτους που έφθασαν στον αγωνιστικό χώρο ο δήμαρχος Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές γιατί παρόλο το γεγονός «ότι η λέσχη είναι νεοσύστατη σε χρόνο ρεκόρ διοργάνωσε τους πρώτους Βορειοελλαδικούς αγώνες, Ευελπιστούμε ότι θα δούμε ωραίο θέαμα. Έσπευσα νωρίς για να απολαύσω όλη αυτή τη μαγεία του συνδυασμού της φύσης με το αυτοκίνητο».

Για επιτυχία μίλησε ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Μιχάλης Ράντος. «Περιμέναμε περίπου δέκα συμμετοχές και τελικά ήρθαν σαράντα. Ο αγώνας γίνεται για πρώτη φορά φέτος, Είναι ο πρώτος αγώνας που διοργανώνουμε σαν λέσχη και τον έχουμε εντάξει στα Ελευθέρια. Ευχαριστούμε πολύ το δήμο Κομοτηνής για την παραχώρηση της συγκεκριμένης τοποθεσίας».

Παρά την πολύωρη διοργάνωση οι θεατές ανταμείφθηκαν από το θέαμα που προσέφεραν οι αγώνες. Τα εύσημα επίσης πήρε η Λέσχη της Κομοτηνής από τους συμμετέχοντες στους αγώνες. Ικανοποιημένος τέλος δήλωσε και ο Πρόεδρος της Λέσχης 4Χ4 Κομοτηνής κ. Βελκόπουλος και από τη συμμετοχή και από την όλη διοργάνωση. Ο κ. Βελκόπουλος ευχαρίστησε τα μέλη της Λέσχης που στήριξαν οργανωτικά τους αγώνες αλλά και το Δήμο Κομοτηνής για τη στήριξη που παρείχε καθώς και τους χορηγούς των αγώνων.

Αποτελέσματα Κλάση Κ1

Θέση Οδηγός Αυτοκίνητο Πόλη/Λέσχη

1ος Ζαχαρίδης Βασίλειος LAND ROBER DEFENDER ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

2ος Βασιλακάκης Δημήτριος DAIXATSU ROCKY ΚΟΜΟΤΗΝΗ

3ος Τσεκμέζογλου Ανάργυρος SUZUKI JIMNY ΚΟΜΟΤΗΝΗ

4ος Διδασκάλου Μιχαήλ SUZUKI JIMNY ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

5ος Μίσσιος Χρήστος LADA NIBA ΚΑΒΑΛΑ

6ος Παραγιός Παύλος SUZUKI SAMURAI ΚΑΒΑΛΑ

7ος Μπανάσας Κων/νος SUZUKI VITARA ΚΑΒΑΛΑ

8ος Δανιήλ Ανδρέας RANGE ROVER ΞΑΝΘΗ

9ος Ιστικόπουλος Βασίλης SUZUKI JIMNY ΚΑΒΑΛΑ

10ος Παμπόρης Κυριάκος NISSAN KING CAB ΚΑΒΑΛΑ

11ος Βοσβόλης Αθανάσιος SUZUKI JIMNY ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

12ος Παπαδόπουλος Γεώργιος SUZYKI 410 SJ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Αποτελέσματα Κλάσης Κ2

Θέση Οδηγός Αυτοκίνητο Πόλη/Λέσχη

1ος Δημητριάδης Δημήτριος MITSUBISHI PAJERO ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

2ος Τσιώκος Δήμος LAND ROVER ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

3ος Μολλά Αλή Χαδαγιέτ MITSUBISHI PAJERO ΚΟΜΟΤΗΝΗ

4ος Λαζάρου Γεώργιος LAND ROVER 90 ΣΕΡΡΕΣ

5ος Σιαμαράς Παναγιώτης SUZYKI JIMNY ΚΑΒΑΛΑ

6ος Μπαρμπέρης Βασίλης MITSUBISHI PAJERO ΚΑΒΑΛΑ

7ος Αμπατζόπουλος Σταύρος SUZUKI SAMURAI ΚΑΒΑΛΑ

8ος Τζαμπαζλής Γεώργιος JEEP WRANGLER ΚΟΜΟΤΗΝΗ

9ος Περιστεράκης Ιωάννης SUZUKI JIMNY ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

10ος Στρατόπουλος Αθανάσιος SUZUKI SAMURAI CAB ΚΟΜΟΤΗΝΗ

11ος Μουρατίδης Χαράλαμπος SUZUKI JIMNY ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ­

12ος Δημαρχόπουλος Δημήτριος HYUNDAI GALLOPER ΞΑΝΘΗ

Αποτελέσματα Κλάσης Κ3

Θέση Οδηγός Αυτοκίνητο Πόλη/Λέσχη

1ος Παπαδόπουλος Θεόφιλος NISSAN PATROL ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

2ος Ζακώνης Γεώργιος SUZUKI SAMURAI ΚΟΜΟΤΗΝΗ

3ος Μπάντης Χρήστος MITSUBISHI PAJERO ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

4ος Καραθανάσης Απόστολος MITSUBISHI PAJERO ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

5ος Σταματίου Μιχαήλ CRYSLER CHEROKEE ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

6ος Χατζηβασιλείου Βασίλης NISSAN KING CAB ΚΑΒΑΛΑ

7ος Αθανασιάδης Ιωάνης SUZUKI SJ 410 ΚΑΒΑΛΑ

8ος Θεολόγης Θεόφιλος NISSAN PATROL ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

9ος Δημητριάδης Θεόδωρος MITSUBISHI L200 ΚΑΒΑΛΑ

10ος Παπατριανταφύλλου Δημήτριος MITSUBISHI PAJERO ΚΑΒΑΛΑ

11ος Χαντηρίδης Ιωάννης MITSUBISHI PAJERO ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Πέτρος Γκουγκούφκας από τη Λέσχη Τετρακίνησης Σερρών

Η Λέσχη Τετρακίνησης Σερρών ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν ένα χρόνο και αριθμεί εξήντα μέλη. Στην περιοχή παρότι υπάρχει οργανωμένη πίστα για ράλι δεν υπάρχει πίστα που μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες τετρακίνησης.

«Το διασκεδάζουμε και για αυτό περνάμε καλά. Δεν αγχωνόμαστε και η ψυχολογία εξαρτάται από τη νοοτροπία της συμμετοχής σου στους αγώνες. Αν στόχος σου είναι το κύπελλο τότε είσαι και αγχωμένος και κάνεις λάθη. Αν συμμετέχεις από χόμπι τότε έχεις πιθανότητες να πάρεις κάποια θέση», τονίζει ο κ. Γκουγκούφκας. Ο ίδιος

ασχολείται πέντε χρόνια με τα αυτοκίνητα και τρία χρόνια τρέχει σε αγώνες. «Είναι τρόπος ζωής η τετρακίνηση και στην Αθήνα να πάω θα πάω με τζιπ και ας πηγαίνω με 60 χιλιόμετρα την ώρα». Κρίνοντας την όλη διοργάνωση ο κ Γκουγκούφκας επισημαίνει την προσπάθεια που κατέβαλλαν τα μέλη της λέσχης Κομοτηνής. «Προσπάθησαν και αυτό που έχουν κάνει είναι πολύ καλό. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι η συμμετοχή του κόσμου και η εθελοντική προσφορά εκ μέρους των πολιτών Η πίστα επίσης είναι πολύ καλή».

Τέλος χαρακτηρίζει άψογη τη συνεργασία που υπάρχει με όλες τις λέσχες της Βόρειας Ελλάδας. «Είμαστε δεμένοι και οι περισσότερες εκδηλώσεις γίνονται μεταξύ μας. Και από την Αθήνα έχουμε συμμετοχές αλλά βέβαια η απόσταση είναι ανασταλτικός παράγοντας»

Δημήτρης Βασιλακάκης από τη Λέσχη 4Χ4 Κομοτηνής

Δεύτερος στην κατηγορία Κ1 ο Δημήτρης Βασιλακάκης από τη Λέσχη 4Χ4 Κομοτηνής μεταφέροντας τα συναισθήματά του τόνισε την υπερέντασή του κατά τη διάρκεια της προσπάθειας. «Αισθανόμουν φοβερή υπερένταση και επειδή ήταν δύσκολο εμπόδιο πίστευα ότι θα τα κατάφερνα με μεγάλη θέληση». Ο κ. Βασιλακάκης δήλωσε ευχαριστημένος από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και έδωσε τα εύσημα στα μέλη του συλλόγου για τη δουλειά που έκαναν ώστε η διοργάνωση να είναι πετυχημένη. Ευχαρίστησε το Δήμο Κομοτηνής για τη συνεργασία και τη βοήθεια που παρείχε στη Λέσχη. Τέλος ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα Ελλάδος «για το οποίο ευελπιστώ να πάρω μία καλή θέση».

Δήμος Τσιώκος από τη Λέσχη Ορεστιάδας

Παράδοση στο άθλημα έχει η λέσχη Ορεστιάδας η οποία συμμετείχε στους αγώνες με δέκα αυτοκίνητα. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1999, ως είθισται από μία παρέα φίλων φυσιολατρών που όπως λέει ο κ. Τσιώκος «αγαπούν συγχρόνως και την κίνηση και τις εκδρομές, το κάμπινγκ και γενικότερα τη ζωή στη φύση». Η λέσχη σήμερα αριθμεί πενήντα μέλη «ικανοποιητικός αριθμός για μία πόλη σαν τη δική μας», και έχει αναλάβει τη διοργάνωση αγώνων Evros Trophy. Φέτος ήταν η δεύτερη διοργάνωση με τη συμμετοχή από Βέλγιο, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Βουλγαρία, Σκόπια και απ’ όλη την Ελλάδα.

Όσον αφορά το επίπεδο της διοργάνωσης ο κ. Τσιώκος το χαρακτήρισε «το καλύτερο απ’ όσα έχω δει και συμμετάσχει μέχρι σήμερα. Το κοινό είναι πολύ και μου κάνει εντύπωση η υπομονή του μέσα στον ήλιο να παρακολουθεί και να συμμετέχει στους αγώνες. Πιστεύω όμως ότι απολαμβάνει καλό θέαμα. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές γιατί εκ πείρας γνωρίζω ότι η διοργάνωση έχει πολλή δουλειά και γίνεται από δύο, τρία άτομα Η πίστα είναι «φοβερή» με πολλές δυνατότητες και το τοπίο ποικιλόμορφο και πανοραμικό και για τους θεατές είναι πάρα πολύ καλό που βλέπουν από όλα τα σημεία. Επίσης και το έδαφος είναι καλό».

Ο κ. Τσιώκος προτρέπει όλους όσους είναι φίλοι του αυτοκινήτου και δεν έχουν ακόμη ασχοληθεί, ειδικά τους έχοντες τζιπ 4Χ4, να ασχοληθούν «διότι δεν ξέρουν τις δυνατότητες που έχουν τα αυτοκίνητά τους».

Τέλος αποκαλύπτει ότι σκέψη την οποία επεξεργάζονται όλοι οι σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδος και κατετέθη κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κομοτηνή είναι από κοινού όλες οι Λέσχες της Βόρειας Ελλάδας να οργανώσουν αγώνες που θα ξεκινούν από το Ορμένιο και συγκεκριμένα από το Θεραπειό και θα καταλήγουν στη Μαρώνεια.

Μιχάλης Σταματίου από τη Θεσσαλονίκη

Τον ενθουσιασμό του από την όλη διοργάνωση μετέφερε ο Μιχάλης Σταματίου από τη Θεσσαλονίκη. «Είμαι ενθουσιασμένος κατά αρχήν από την ομορφιά της τοποθεσίας και κατά δεύτερο λόγο από το σχεδιασμό της πίστας Συγχαρητήρια στους διοργανωτές οι οποίοι με κατέπληξαν με τη φιλοξενία τους. Το μόνο που δεν μου έκαναν ήταν σέρβις στο αυτοκίνητο και θα το θυμάμαι πάντα. Ήταν φανταστική η φιλοξενία και η περιποίηση των ανθρώπων ».

Η Θεσσαλονίκη συμμετείχε με δύο λέσχες. Ο κ. Στεργίου προέρχεται από τη Λέσχη Hellas jeep club που αριθμεί πενήντα μέλη και η άλλη λέσχη είναι η ΛΕΤΕΚ. Και από τις δύο λέσχες συμμετείχαν τέσσερα άτομα μικρός αριθμός κατά τον κ. Στεργίου. «Ο κόσμος που παρακολουθεί είναι πολύς και σε ανάλογη εκδήλωση στην πόλη μας δεν είχαμε τόσους παρόντες Ατού αυτών των αγώνων είναι ότι επειδή η επαρχία είναι μικρή το θέμα το παίρνουν ζεστά και προσωπικά. Μπορεί οι διοργανωτές να έχουν μικρή πείρα σε σχέση με το κέντρο αλλά έχουν καρδιά και αγάπη για αυτό που γίνεται». Ο κ. Στεργίου συμμετέχει και σε αγώνες αντοχής που είναι πολύωροι, διενεργούνται σε άγνωστο τοπίο με τη βοήθεια συνοδηγού και δρομοβιβλίου στους οποίους μικρότερη σημασία έχει η τεχνική και περισσότερο η επιστήμη γιατί ο συνοδηγός λειτουργεί ως κομπιούτερ. Στους διοργανωτές συμβουλεύει στους επόμενους αγώνες να υπάρχει από την προηγουμένη στήσιμο των τραπεζιών και πρόβα.

Ο ίδιος γυρίζει με τη γυναίκα του την Ελλάδα και καταγράφει διαδρομές που δημοσιεύονται στο περιοδικό 4χ4. «Αν δεν είχα αμέριστη συμπαράσταση από τη γυναίκα μου δεν θα είχα τη δύναμη να είμαι εδώ”, τονίζει.

Τέλος ευχόμενος στη Λέσχη της Κομοτηνής «καλές εκτός δρόμου διαδρομές και κάθε επιτυχία στους αγώνες», δηλώνει ότι θα είναι « μόνιμος στους αγώνες της Κομοτηνής και θα περιμένω πότε θα γίνει ο άλλος αγώνας»

Γιώργος Ζακώνης από τη Λέσχη 4Χ4 Κομοτηνής

«Είναι πολύ όμορφα και μακάρι να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις που φέρνουν κόσμο και δίνουν θέαμα» ανέφερε λίγο μετά την πρώτη του επιτυχία το μέλος της Λέσχης Κομοτηνής Γιώργος Ζακώνης που στην τελική κατάταξη ήταν δεύτερος στην κατηγορία Κ3. « Νομίζω ότι με τη Λέσχη συμβάλλαμε σε αυτό και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Κάναμε μία πολύ καλή παρουσία γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα και όλοι είναι ευχαριστημένοι Εντύπωση πάνω απ΄ όλα μου προκάλεσε η μεγάλη συμμετοχή κόσμου από τις γύρω περιοχές και το ενδιαφέρον που δείχνει για την τετρακίνηση».

Ο κ. Ζακώνης ευχαρίστησε το δήμαρχο Κομοτηνής για την αμέριστη στήριξη και κατέληξε με την ευχή «μελλοντικά θα ήταν καλό να οργανώσουμε ένα αγώνα Trophy και η Λέσχη να αποκτήσει περισσότερα μέλη ώστε να γίνουμε περισσότερο δυναμικοί»

Λαζαρίδης Στάθης από τη Λέσχη Καβάλας

Από τις αρχαιότερες λέσχες αυτή της Καβάλας, ιδρύθηκε το 1988, από μία παρέα φίλων ουσιαστικά όμως ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία της από το 1997. Η λέσχη συμμετέχει κάθε χρόνο σε αγώνες και μάλιστα πέρυσι είχε πανελλήνια νίκη. Στους συγκεκριμένους αγώνες η Καβάλα είχε μεγάλη συμμετοχή και από τις δύο λέσχες, τη Λέσχη ΛΕΤΕΚ και τη λέσχη Club of Kavala. Όπως ενημέρωσε ο κ. Λαζαρίδης οι δύο λέσχες διατηρούν αρμονικές σχέσεις και συνεργάζονται μεταξύ τους.

Ο κ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε το επίπεδο της διοργάνωσης καλό και μάλιστα τόνισε «ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές εφόσον με τόσο μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας διοργάνωσαν αγώνες. Επίσης ήταν καλή η παρουσία του κόσμου όπως και οι πίστες μολονότι ξεχώρισαν τα κομμάτια, άλλη πίστα είναι για κοντά, άλλη για μακριά αυτοκίνητα».

Τέλος ο κ. Λαζαρίδης ευχήθηκε στους «συναδέλφους της Κομοτηνής κουράγιο και όρεξη».

Γ.Μ.- Δ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.