Αγωνας δρομου για την Διχρονη Προσχολικη Εκπαιδευση στο Δημο Κομοτηνης

Πρόθεση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης να μην υπάρχει πρόβλημα υποδομών που θα προκαλέσει νέα αναβολή της

Την πρόθεση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης να προλάβει να κάνει τις εργασίες για να εφαρμοστεί η διετής προσχολική εκπαίδευση στους Δήμους Κομοτηνής και Ξάνθης, τους μοναδικούς σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ που εξαιρέθηκαν την προηγούμενη σχολική χρονιά, κατέθεσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κώστας Μπαντίκος.

Ο κ. Μπαντίκος αναφέρθηκε στο θέμα μετά από αναφορά του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης κ. Στέφανου Μακρυγιάννη, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης των εκπαιδευτικών στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου.

Ο κ. Μακρυγιάννης σημείωσε πως πέρα του γενικότερου πλαισίου, αντιτίθενται σε κάθε σχεδιασμό περί μη εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στην περιοχή μας, μεταφέροντας την ανησυχία τους γιατί δεν θεωρούν πως έχουν γίνει πολλά σε αυτό τον τομέα.

Να θυμίσουμε πως η Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στο Δήμο Κομοτηνής από το Σεπτέμβριο του 2019 (η Ξάνθη είχε ήδη εξαιρεθεί), όμως με την αλλαγή κυβέρνησης και με την καταγραφή των δομών, πήρε ουσιαστικά παράταση ενός έτους με τροπολογία που ψηφίστηκε τον Αύγουστο, ενώ ειδικά για το Δήμο Κομοτηνής είχαν γίνει κινήσεις από την Κτιριακές Υποδομές ΑΕ για την τοποθέτηση προκάτ αιθουσών σε 6 νηπιαγωγεία του.

Πάντως ο κ. Μπαντίκος τόνισε πως πρόθεσή τους είναι να έχουν συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να ξεκινήσει από τον φετινό Σεπτέμβριο η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και στην Κομοτηνή, και να μην χρειαστεί εκ νέου τροπολογία και να μετατεθεί η έναρξή της για ακόμα μία σχολική χρονιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.