Αγωνας δρομου για να λειτουργησει φετος το Τουριστικο Περιπτερο Ιμερου

Να δημοπρατήσει το Περίπτερο μόλις ολοκληρώσει τη διαδικασία νομιμοποίησής του στοχεύει ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών

Σε αγώνα δρόμου ώστε να αξιοποιηθεί επιτέλους το τουριστικό περίπτερο Ιμέρου, αν είναι δυνατόν ακόμα και τη φετινή τουριστική περίοδο, έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών. Η σημερινή εικόνα του κάποτε πολυσύχναστου σταθμού των παραθεριστών αλλά και των τουριστών της περιοχής έχει αφεθεί στο έλεος της τύχης του, κυρίως λόγω των γραφειοκρατικών προβλημάτων που αφορούν στο ιδιοκτησιακό του καθεστώς, με τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών ωστόσο να αναλαμβάνει δράση για την επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος.
 
Συγκεκριμένα το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, μιλώντας στον «ΠτΘ», αναμένεται να ολοκληρωθεί η νομιμοποίηση του Τουριστικού Περιπτέρου με το νόμο για τα αυθαίρετα, ξεκαθαρίζοντας το θέμα της ιδιοκτησίας και φέρνοντάς το επίσημα στην κατοχή του Δήμου, επιτρέποντάς του να κινήσει τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση του σε ιδιώτη.
 
Αυτό όμως είναι μόνο το πρώτο βήμα, μιας και ο πλειοδότης θα πρέπει να κάνει εκτεταμένες επισκευές στο χώρο ο οποίος εδώ και χρόνια παραμένει κενός και εγκαταλελειμμένος, με αποτέλεσμα να έχει γίνει στόχος βανδαλισμού.
 
Σπασμένα τζάμια σε όλη σχεδόν την πρόσοψη του κτιρίου, εκτεταμένες ζημιές, σκουπίδια, πεσμένοι σοβάδες και υγρασία στους τοίχους συνθέτουν το σκηνικό του πάλαι ποτέ «στολιδιού» της περιοχής, ενώ αντίστοιχη είναι και η κατάσταση του εξωτερικού περιβάλλοντα χώρου, που μαρτυρά την πλήρη εγκατάλειψη του. Σκουριασμένες κούνιες, μπάζα, σπασμένα τζάμια, πεσμένα δέντρα και φυτά συναντά κανείς στον εξωτερικό χώρο του τουριστικού περιπτέρου, όπως επίσης και κουφάρια νεκρών ζώων.
 
Στόχος της Διοίκησης είναι να βρεθεί ανάδοχος ο οποίος μπορεί να μην δώσει μεγάλο μίσθωμα στο Δήμο όμως θα αναλάβει να επισκευάσει και να αποκαταστήσει το χώρο ώστε να αποτελέσει ξανά τουριστικό πόλο έλξης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.