Αγνωστη η αιτια της πυρκαγιας

Αμεση ήταν η παρέμβαση του Σώματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κομοτηνής ώστε να κατασβήσει τη φωτιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 10.00 το βράδυ της Τρίτης 15ης Ιουλίου σε μια μονοκατοικία επί της οδού Αδριανουπόλεως και να αποφύγει την επέκτασή της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω μονοκατοικία ήταν το πατρικό σπίτι της συζύγου του βουλευτή Ροδόπης κ. Γκαλήπ Γκαλήπ.

Οπως μετέφερε στις δηλώσεις του ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Αρχιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Χατζηαγγέλου, «ήταν η πρώτη πυρκαγιά στο κέντρο της πόλης μέσα σε τελευταίους τέσσερις μήνες. Πράγματι, γύρω στις 10.15 το βράδυ ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε μια μονοκατοικία. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν γνωρίζαμε αν κατοικείτο ή όχι η μονοκατοικία, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το σύνολο της δύναμης της Υπηρεσίας με εκπομπή και αποστολή 4 οχημάτων και 15 αντρών. Φτάνοντας στον τόπο, διαπιστώσαμε ότι δεν κατοικείτο η οικοδομή και ότι καιγόταν ένα τμήμα αυτής και κυρίως η στέγη της. Η δύναμη της Υπηρεσίας έδωσε βαρύτητα ως προς την αποφυγή επέκτασης πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να κυκλώσουμε την οικοδομή, να αποφύγουμε τυχόν επέκταση πυρκαγιάς και να επιτύχουμε την πλήρη κατάσβεση αυτής».

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμη γνωστά. Το ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας ενεργεί προανάκριση, σύμφωνα με τον κ. Χατζηαγγέλου, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν διαπιστώθηκε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα έτσι ώστε να βρεθεί η αιτία της πυρκαγιάς.

Οσον αφορά στην πιθανότητα εμπρησμού, ο κ. Χατζηαγγέλου υποστήριξε πως «δεν αποκλείουμε τίποτα, μέχρι να βρούμε την αιτία της πυρκαγιάς. Γι’ αυτό και γίνεται η διερεύνηση και η εξέταση όλων των ενδεχομένων».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.