«Αγιος Νικολαος – Θαλασσινες Μνημες»

Στην Αλεξανδούπολη την Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2008, στις 8 το βράδυ, εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του Πασχάλη Αγγελίδη. Συγκεκριμένα στο Μικρό Καφέ, Ν. Φωκά 8, ο Πασχάλης Αγγελίδης θα παρουσιάσει τη νέα ζωγραφική του με τίτλο: «Άγιος Νικόλαος – Θαλασσινές μνήμες».

Για το έργο του Πασχάλη ο αναλυτής τέχνης Δημήτρης Παντελίδης έχει γράψει: «Ο Αγγελίδης στην πρόσφατη, κατασταλαγμένη πια δουλειά του κατάφερε να αποβάλει καθετί φλύαρο και απλώς διακοσμητικό. Απορρίπτει εντελώς τις τάσεις και τις μανιέρες της μόδας και της αγοράς. Εάν έχει και εμπορικότητα είναι ακριβώς γιατί αγγίζει τον «εστέτ» και τον «ναϊφ» εξίσου βαθιά, επικυρώνοντας την πεποίθησή μας ότι βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι το σημαντικό. Υποτάσσεται στη φόρμα και στο ύφος χωρίς μανιερισμούς, χωρίς εντυπωσιακά εφέ. Αυτή η λιτότητα στη σύλληψη και στην εκτέλεση του επιτρέπει να ελίσσεται χωρίς να κλείνεται σε αδιέξοδα και περιέχει στη λογική της είναι από τα κύρια στοιχεία του τραγικού λόγου. Ολοκληρώνει αυτά που θέλει να πει και προχωρά. Δεν χασομερά ακόμα και όταν αντιλαμβάνεται ότι μια κάποια πτυχή της δουλειάς του πουλάει καλά.

Τα σύμβολά του όπως π.χ. οι ταινίες / κορδέλες, που έχουν χρήση «Μίτου της Αριάνδης», μας οδηγούν σε επιλεγμένες διαδρομές μέσα στα έργα αλλά μας αφήνουν μετά ελεύθερος να κάνουμε και δικές μας περιπλανήσεις, να φτάσουμε στα δικά μας συμπεράσματα».


Να σημειωθεί ότι η έκθεση θα διαρκέσει από τις 4-31 Δεκεμβρίου, ενώ οι ώρες λειτουργίας της θα είναι καθημερινά 7 μ.μ. – 11 μ.μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.