Αγιασμος στον Συλλογο Ηπειρωτων Ν. Ροδοπης

Κάλεσμα να έρθει σε επαφή η νέα γενιά με την παράδοση και τον σύλλογο

Το απόγευμα της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων», για τονέοακαδημαϊκό έτος 2019-20, στην Καπναποθήκη του Δήμου Κομοτηνής. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων, όπου παρευρέθηκαν μέλη και φίλοι του συλλόγου και αντιπροσωπία της δημοτικής αρχής με τον Αντιδήμαρχο Κομοτηνής, Δημήτριο Πολιτειάδη. Μετά την τελετή ακολούθησε ένα αυτοσχέδιο γλέντι από τους παριστάμενους, με πολλά φιλέματα και ηπειρώτικους χορούς, για να υποδεχτούν θερμά την νέα πολιτιστική χρονιά.
 

Ευχές και ευχαριστίες από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης


 
Ο ΣύλλογοςΗπειρωτών Ροδόπης ιδρύθηκε το 1926 και  συγκαταλέγεται στους αρχαιότερους συλλόγους της περιοχής, με μέλη που συμβάλλουν ενεργάκαι διαχρονικά στην πολιτιστική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης, κ. Γιάννης Τζαμπάζης, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη, που τίμησε τον σύλλογο με την ευλογία του, το διοικητικό συμβούλιο και όλα τα μέλη του συλλόγου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τελετής έναρξης του νέου έτους και τον εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής κ. Δημήτρη Πολιτειάδη. Δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλό ξεκίνημα και στους υπόλοιπους συλλόγους της πόλης. «Η Κομοτηνή είναι μια πόλη που έχει ευεργετηθεί πολύ από τους Ηπειρώτες. Έχουμε ριζώσει εδώ, αγαπάμε αυτόν τον τόπο και προσπαθούμε να τον στηρίζουμε. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η προσφορά τους στην πολιτική ζωή, διότισημαντική μερίδα των πολιτικών του τόπου προέρχονται από την Ήπειρο. Είναι στο DNA μας να ασχολούμαστε με αυτόν τον τόπο και να τον βοηθάμε όσο μπορούμε περισσότερο», σχολίασε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του συλλόγου.
 

Αρωγός η δημοτική αρχή στις προσπάθειες των συλλόγων

 
Η δημοτική αρχή είναι πάντααρωγός σε κάθε προσπάθεια και στέκεται δίπλα στους Συλλόγους, δήλωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής, κ. Πολιτειάδης. Υπάρχει μια άριστη συνεργασία και επικρατεί αισιοδοξία ότι θα επιτευχθούν οι πολιτιστικοί στόχοι που έχουν τεθεί για την νέα χρονιά. Μάλιστα στο πλαίσιο της επετείου των100 χρόνων απελευθέρωσης της πόλης, ο κ. Πολιτειάδης επεσήμανε ότι ο δήμος έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες ενεργείς για τις προετοιμασίες.
 

Προγραμματισμένες εκδηλώσεις και κάλεσμα προς τον κόσμο

 

Οι εκδηλώσεις του συλλόγου αναμένεται να ανακοινώνονται σταδιακά μέσα στην χρονιά. Η πιο επίκαιρη είναι μια βιβλιοπαρουσίαση για την Ήπειρο που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο, ενημέρωσε ο κ. Τζαμπάζης. Θα την παρουσιάσει η κ. Σοφία Μενεσελίδου, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου που διευκρίνισε για το πρόσωπο της ομιλήτριας πωςπαρόλο που δεν είναι η ίδια ηπειρώτισσά, στηρίζει τον σύλλογο και αγαπά την Ήπειρο. Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών απεύθυνε κάλεσμα  προς τις οικογένειες ηπειρωτών του τόπου να αρχίσουν να ασχολούνται και να έρθουν σε επαφή με τον σύλλογο, ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η περίοπτη πολιτιστική του παρουσία. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι ηπειρώτες και πρέπει να έρθουν και να μας πλησιάσουν», τόνισε ο κ. Τζαμπάζης.
 

Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου

 
Ο σύλλογος διαθέτει χορευτικά τμήματα για μικρά παιδιά, για αρχαρίους και για προχωρημένους, τα οποία συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και επίσημες παρουσιάσεις. Τα τμήματα απαρτίζουν περίπου 60-70 άτομα. Φέτος χοροδιδάσκαλος του συλλόγου θα είναι ο έμπειρος και παλαιό μέλος του Συλλόγου κ. Στέφανος Κούκλαρης.Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή 19:00-21:00 μμ, στον ισόγειο χώρο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής. Κλείνοντας, ο κ. Κούκλαρης ανέφερε πως είναι ζωτικής σημασίας οι γονείς ηπειρώτες της Ροδόπης να ενδιαφερθούν για την παράδοση και να φέρνουν τα παιδιά τους στον σύλλογο, τα οποία θα αποτελέσουν το μέλλον και την συνέχεια του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.