Αγιασμος στον Μορφωτικο Συλλογο Ποντιων Κομοτηνης «Ο Ευξεινος Ποντος»

Πλούσιο το καλεντάρι του συλλόγου και φέτος

Το απόγευμα της  Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός του Μορφωτικού Συλλόγου και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος» στο κτίριο του Συλλόγου για την έναρξη των τμημάτων του για την πολιτιστική χρονιά 2019-2020. Ο σύλλογος που έχει σημαντικότατη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης από το 1962 καλωσόρισε και ευχαρίστησε την θερμή ανταπόκριση των  μελών του για μια ακόμη χρονιά. Επιφυλάσσεται δε να είναι πλούσιο το φετινό πολιτιστικό πρόγραμμα τόσο για τα ίδια τα μέλη όσο και για το ευρύ κοινό της πόλης.
 
Ο κ. Στέλιος Νικολάου, αντιπρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής, παρουσίασε εν συντομία τις προγραμματισμένες πολιτιστικές δράσεις του Συλλόγου για την νέα χρονιά. Σημαίνεται από την επόμενη κιόλας μέρα η έναρξη των μαθημάτων χορωδίας και εκμάθησης ποντιακής λύρας όπως επίσης και η έναρξη των 8 χορευτικών ομάδων του συλλόγου. Ο αντιπρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι ο σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής θα συμμετάσχει στο 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, το οποίο είναι αφιερωμένο στην εκατονταετία από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου που θα διοργανωθεί στο κλειστό γήπεδο του Π.Α.Ο.Κ «PAOK SPORTS ARENA», στην Θεσσαλονίκη.
 
Ακόμη ο Σύλλογος θα έχει την ευκαιρία να συστήσει στον τόπο, στις 9 Νοεμβρίου, το CD  ενός δικού του παιδιού με προσήλωση στην παράδοση. Μάλιστα φέτος έχει αναλάβει  την ευθύνη για την διοργάνωση της συνάντησης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με χορωδίες του τόπου μας. Δεν θα αμελήσουν φυσικά, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Νικολάου, ούτε τον ετήσιο χορό και την ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου, η οποία θέλουν να έχει ισάξια επιτυχία με προηγούμενες χρονιές, ούτε και τις καθιερωμένες εκδηλώσεις που θα γίνουν τα Χριστούγεννα, την πρωτοχρονιά και τις αποκριές. «Ξεκινάμε με πολύ αγάπη, με πολύ μεράκι και με πολύ όρεξη για μια καινούργια και όμορφη πολιτιστική χρονιά», όπως σχολίασε ο ίδιος.
 

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία

 
Παράλληλα θα υπάρξει ένας κύκλος με μορφωτικές ομιλίες και μορφωτικά σεμινάρια, ποικίλου ενδιαφέροντος, με αφορμή τα 100 χρόνια από την γενοκτονία του παρευξείνιου ελληνισμού, θέλοντας έτσι να δοθούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα μέλη του συλλόγου και όχι μόνο. Το βασικότερο μήνυμα το οποίο θέλει ο Σύλλογος να περάσει, σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, είναι  ο λαός να μαθαίνει και να μην ξεχνά την ιστορία του, διαφορετικά είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Είναι πράγματα τα οποία ο καθένας μας οφείλει να γνωρίζει και να παλεύει για την μνήμη τους. Σαν πολιτιστικό σήμα ο Μορφωτικός σύλλογος υιοθετεί το κάλεσμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και για το έτος 2019 αφιερώνει όλες τις εκδηλώσεις του στην γενοκτονία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.