Αγιασμος στο Νηπιαγωγειο της «Λιλιπουπολης»

Το πρώτο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο της Κομοτηνής άνοιξε τις πόρτες του για τους μικρούς μαθητές του

Τον αγιασμό του πραγματοποίησε το πρώτο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο της πόλης μας, με τους νέους του μαθητές, το πρωί της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου.
 

Πρόκειται για τη Λιλιπούπολη, ο βρεφονηπιακός σταθμός της οποίας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1988, και πλέον έχει τμήματα προνηπίων και νηπίων, ετοιμάζοντας τα παιδιά για το Δημοτικό.
 
Έτσι στην αυλή της Λιλιπούπολης συγκεντρώθηκαν παιδιά και γονείς, κάνοντας τον αγιασμό μιας χρονιάς που ελπίζουν πως θα είναι επιμορφωτική και δημιουργική.
 

Τους γονείς και τα παιδιά υποδέχτηκε η ιδιοκτήτρια της Λιλιπούπολης, κ. Σοφία Ανέστη, η οποία εξέφρασε την επιθυμία να περάσουν όλοι πολύ όμορφα, ώστε να γίνει η χρονιά αυτή ένα ταξίδι χαράς και γνώσης.
 
Για να το πετύχουν αυτό, σημείωσε, πρέπει να επιδιώξουν αφενός να είναι όλοι φίλοι και αγαπημένοι μεταξύ τους, και να ακούν την δασκάλα τους, όχι μόνο στη Λιλιπούπολη, αλλά και σε όλα τα σχολεία, γιατί έχει να δώσει πολλές γνώσεις, για να γίνουν καλά και άξια παιδιά.
 

«Γιατί οι γνώσεις δεν είναι μόνο θεωρητικές, αλλά είναι και γνώσεις αξίας και στάσης ζωής. Θέλουμε να σας δώσουμε καλά διδάγματα, για να έχετε εφόδια σε όλη σας τη ζωή» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Ανέστη, ευχαριστώντας τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους, και εκφράζοντας την ελπίδα πως θα έχουν όλοι μια καλή συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
 
 

«Δεν ξεχνούμε την παιδικότητα του μαθητή» 

Το πρόγραμμα είναι πλήρως εναρμονισμένο με το πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου παιδείας, σημείωσε η υπεύθυνη του Νηπιαγωγείου κ. Χριστίνα Κώστογλου, παράλληλα όμως επιδιώκουν να είναι ευέλικτο ώστε να προσαρμόζεται στη μαθησιακή ετοιμότητα του κάθε μαθητή, βοηθώντας τον να αναπτυχθεί σωματικά, νοητικά και ψυχοσυναισθηματικά.
 
Στόχος τους είναι το παιδί να κοινωνικοποιηθεί, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να γίνει αυτόνομο, καθώς και να ανακαλύψει και να αναπτύξει τις ικανότητες και τις δεξιότητές του.
 

Βέβαια δεν ξεχνούν την παιδικότητα που έχει ο κάθε μαθητής, για αυτό και το πρόγραμμά τους έχει βιωματικό και παιγνιώδη χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα κάνουν και μια προετοιμασία για τη σχολική ζωή που θα ακολουθήσει στο Δημοτικό.
 
Όλα αυτά ενισχύονται με σχολικές δράσεις, οι οποίες θα γίνονται μία φορά το μήνα εντός ή εκτός του Νηπιαγωγείου, που έχουν σαν στόχο ο μαθητής να συνεργάζεται, να γίνει πιο υπεύθυνος και να ανακαλύπτει τον κόσμο γύρω του.
 

Η κ. Κώστογλου σημείωσε πως δεν ξεχνούν ότι η κοινωνία είναι πιο ανοιχτή και εξελίσσεται, για αυτό και έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους την επαφή με τη δεύτερη ξένη γλώσσα, και τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας.
 
Παράλληλα έχουν επιπλέον παροχές όπως η διατροφή, η μετακίνηση και το διευρυμένο ωράριο. «Αυτή είναι η πρώτη φορά του Νηπιαγωγείου μας, αλλά έχουμε την εμπειρία, έχουμε την διάθεση, και στοχεύουμε στο καλύτερο» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.