«Αγιασμος» στο Κεντρο Εκπαιδευσης Μελων του Επιμελητηριου

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε προχθές το βράδυ τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης. Ο πρόεδρος Κώστας Λιούρτας και η πλειοψηφία των μελών της διοίκησης τους ξενάγησαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μελών του Επιμελητηρίου (ΚΕΜΕ), το οποίο διαμορφώθηκε στο δεύτερο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται το Επιμελητήριο. Τα σεμινάρια ξεκίνησαν την αμέσως επόμενη μέρα, είναι επιδοτούμενα από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Από εκεί κι έπειτα το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να προγραμματίζει επιμορφώσεις, μόνο που δε θα είναι επ’ αμοιβή των συμμετεχόντων.

Ο Κ. Λιούρτας εξήγησε ότι επρόκειτο για μια υπόσχεση προς τα μέλη τους από τότε που ανέλαβαν τη διοίκηση κι εξήγησε ότι ο συγκεκριμένος χώρος ήταν γραφεία που τα νοίκιαζαν και είχαν ένα οικονομικό έσοδο. «Αποφασίσαμε τα γραφεία που ξενοικιάζονται να τα κρατάμε και να τα χρησιμοποιούμε για άλλους σκοπούς. Στον τρίτο όροφο διαμορφώσαμε τους χώρους που θα φιλοξενήσουν το Κέντρο Εκπαίδευσης Μελών του Επιμελητηρίου, το οποίο αφορά συγκεκριμένα σεμινάρια. Τα συγκεκριμένα σεμινάρια, μέσα από κοινοτικό πρόγραμμα, σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήταν συνολικά 60, εκ των οπίων τα 30 τα πήρε το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο.

Εκτιμώ ότι τα υπόλοιπα 30 θα καταφέρει να τα πάρει η περιφέρεια. Με τη λήξη των σεμιναρίων στις 31 Δεκεμβρίου, η αίθουσα θα παραμείνει στη διάθεση των μελών μας.

Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων σχεδιάζουμε να καλούμε τα μέλη μας σε ημερίδες και να μαθαίνουν υπολογιστές, ξένες γλώσσες, μάνατζμεντ, λογιστική και μάλιστα χωρίς να πληρώνουν ούτε μία δραχμή».

Παροχές στα μέλη

Ο κ. Λιούρτας έδωσε έμφαση στη δωρεάν κατάρτιση για τα μέλη τα οποία πληρώνουν χαμηλή συνδρομή, όπως εξήγησε, μιλώντας για τα ωφελήματα που παρέχει το ΕΒΕΡ. «Το Επιμελητήριό μας είναι το μόνο που δημιούργησε παρόμοια αίθουσα, που διαθέτει ιατρείο στο χώρο του, που έχει τοποθετήσει μηχάνημα της Εθνικής Τράπεζας για ταχεία ανάληψη. Τα μέλη μας έχουν τη δυνατότητα συναλλαγής από το ΑΤΜ αλλά και κάθε απόγευμα να επισκέπτονται τη γιατρό».

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή στα σεμινάρια του Επιμελητηρίου 1.000 άτομα και το ενδιαφέρον συνεχίζεται. «Εάν δε μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τα επιδοτούμενα σεμινάρια με 5 ευρώ την ώρα όποιος θελήσει μπορεί να έρθει να παρακολουθήσει δωρεάν σεμινάρια».

Στο χώρο που διαμορφώθηκε ως Κέντρο Εκπαίδευσης Μελών του Επιμελητηρίου λειτουργούν πέντε πιστοποιημένες αίθουσες, όπως εξήγησε ο κ. Λιούρτας, ο οποίος ανέφερε ότι το δυσκολότερο στο σχεδιασμό των σεμιναρίων ήταν να βρουν πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

Οι 12 υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας αγοράστηκαν από το Επιμελητήριο. Η ανακαίνιση του χώρου έγινε επίσης από το Επιμελητήριο. «Ήταν ένα γραφείο παλιό, μια και το κτίριο είχε χτιστεί το 1966 και το ανακαινίσαμε με πολύ φροντίδα» είπε.

Ο κ. Λιούρτας δήλωσε την ικανοποίησή του για το ότι όλα έγιναν από το ίδιο το Επιμελητήριο και θέλησε να προσθέσει ότι στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ανακοίνωσαν τη νέα ασφάλεια ζωής για τα μέλη του Επιμελητηρίου.

Οι επαγγελματίες καλούνται να ενστερνιστούν και ν’ ακολουθήσουν τη φιλοσοφία της δια βίου εκπαίδευσης για να έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης σ’ ένα σκληρό ανταγωνιστικά περιβάλλον.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.