Αγιασμος στις Εκκλησιαστικες Κατασκηνωσεις της Μητροπολης Μαρωνειας και Κομοτηνης

Συνολικά διακόσια πενήντα παιδιά θα συμμετάσχουν φέτος σε τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους

Αγιασμό ενόψει της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου των κοριτσιών στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων το απόγευμα της Παρασκευής 1 Ιουλίου.
 

Συνολικά διακόσια πενήντα παιδιά, αγόρια και κορίτσια θα συμμετέχουν φέτος σε τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους οι οποίες θα διαρκέσουν από την 1η μέχρι και την 29η Ιουλίου 2016. 

Οι παιδικές κατασκηνώσεις ευκαιρία δημιουργικής συνεργασίας Εκκλησίας και νέων 

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην ακτή του Αγίου Χαραλάμπους Μαρωνείας, μέσα σε ένα όμορφο τοπίο, και σε αυτές δίδεται η ευκαιρία για επικοινωνία και δημιουργική συνεργασία της Εκκλησίας με τη νέα γενιά, με βασικό και μοναδικό σκοπό να μορφώσει στις παιδικές ψυχές τον Χριστό.
 

Το πρωινό ξύπνημα, η προσευχή, η έπαρση της Σημαίας, η μελέτη, οι ομαδικές εργασίες, το φαγητό, οι αθλοπαιδιές, το θαλάσσιο μπάνιο, το παιχνίδι, η ψυχαγωγία, ο περίπατος, οι συναντήσεις ομάδων, εξασφαλίζουν μια άνετη και ευχάριστη κοινωνική συμβίωση.
 
Οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και η Εκκλησία σκύβει με απόλυτο σεβασμό πάνω στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές, προσπαθώντας να μεταδώσει την ομορφιά και το νόημα της χριστιανικής ζωής.
 

 Η ανιδιοτελής προσφορά των αρχηγών, υπαρχηγών, ομαδαρχών, στελεχών και των κυριών που διακονούν στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις μαρτυρεί την υπέρβαση του ατομισμού, την κοινωνία των προσώπων και αποτελεί αξιομίμητο παράδειγμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.