«Αγαπημενοι μας αιμοδοτες υποκλινομαστε στο μεγαλειο της ψυχης σας»

Κοπή πίτας μετά βραβεύσεων εθελοντών αιμοδοτών για τον Μορφωτικό Όμιλο Νέου Σιδηροχωρίου

Πιστός στο ετήσιο ραντεβού του ήταν και φέτος ο Μορφωτικός Όμιλος Νέου Σιδηροχωρίου ο οποίος το περασμένο Σαββατοκύριακο έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, βραβεύοντας παράλληλα τους εθελοντές αιμοδότες του, που συμπλήρωσαν 5 ή 10 αιμοδοσίες.
 
«Αγαπημένοι μας αιμοδότες υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της ψυχής σας, στην ανθρωπιά σας, σας συγχαίρουμε σας ευχαριστούμε για τη θεάρεστη πράξη αγάπης που προσφέρετε κάθε έξι μήνες στις αιμοδοσίες μας» σημείωσε ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Γιάννης Κυριαζής, ο οποίος τόνισε πως ο έπαινος αυτός αποτελεί ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από τα βάθη όσων με το δικό τους αίμα σώθηκαν.
 
Άλλωστε «ο εθελοντής αιμοδότης», τόνισε, «δίνει αίμα γιατί το θέλει, γιατί αγαπά τον πάσχοντα συνάνθρωπο, γιατί αγαπά τη ζωή, για το άρρωστο παιδί, για τον τραυματία, για τον καρκινοπαθή, για τον χειρουργημένο, για τα παιδιά της μεσογειακής αναιμίας και όχι για τους επαίνους». Σημείωσε μάλιστα πως από το αίμα που προσέφεραν, το οποίο στα 6 χρόνια της αιμοδοσίας ξεπέρασε τις 550 μονάδες, υπολογίζεται πως σώθηκαν έως και 1.500 ασθενείς.


«Κάθε μονάδα αίμα -φιάλη όπως λέμε εμείς- μπορεί να σώσει μέχρι και τρεις ασθενείς. Ας σκεφτούμε όλοι τι θα γινόταν εάν δεν υπήρχαν οι εθελοντές αιμοδότες, οι ήρωες της ζωής» σημείωσε, ευχαριστώντας παράλληλα και τη συγχωριανή τους κ. Εύα Τσουρπουδή, υπεύθυνη της αιμοδοσίας όλα αυτά τα χρόνια, η οποία ζει στην Αθήνα αλλά η καρδιά της χτυπά στον τόπο της, το Νέο Σιδηροχώρι, όπου και μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις από την εμπειρία της και πρωτοπόρησε στην διοργάνωση των αιμοδοσιών. «Επί έξι χρόνια και στις δώδεκα αιμοδοσίες ήταν παρούσα, συνεχίζει να είναι και θα είναι κοντά μας» τόνισε, ευχαριστώντας τη θερμά και για αυτό.
 
Η κ. Τσουρπουδή, έστειλε τις δικές της ευχές, ευχόμενη σε όλους χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία, αγάπη ευτυχία και ελπίδα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το 2017 θα είναι μια χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη για όλους, και στην οποία θα αυξηθούν οι εθελοντές αιμοδότες ώστε να μην υποφέρουν ή χάνουν τη ζωή τους συνάνθρωποί μας από την έλλειψη αίματος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο έτερος υπεύθυνος αιμοδοσίας του χωριού μας κ. Κυριάκος Κυριαζής.
 
Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Ομίλου και της ομάδας διοργάνωσης των αιμοδοσιών εξέφρασε τα ευχαριστήριά του στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Παγουρίων και την ποδοσφαιρική ομάδα του οικισμού, τη Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου, διότι σε κάθε αιμοδοσία του χωριού μας, αιμοδοτούν εθελοντικά ως ομάδες. 

Οι αιμοδότες που βραβεύτηκαν 

Οι αιμοδότες που βραβεύθηκαν καθώς συμπλήρωσαν πέντε αιμοδοσίες είναι οι : Μαρία Γρηγοριάδου, Νικόλαος Μαργαρισιώτης, Παναγιώτης Τζεβελεκίδης και Χρήστος Τσακμάκης.
 
Οι αιμοδότες που βραβεύθηκαν καθώς συμπλήρωσαν δέκα αιμοδοσίες είναι οι : Ανδρέας Αραμπατζής, Γιάννης Δρίνης, Νικόλαος Κυριαζής, Δημήτριος Λάμπρου, Δήμητρα Λάπατα και Θεόδωρος Φυτιλάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.