Αγαπημενες μουσικες «ντυμενες» στο χακι

Εντυπωσίασε η συναυλία της Στρατιωτικής Μουσικής της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στα φετινά Ελευθέρια

Μια διαφορετική συναυλία παρακολουθήσαμε το βράδυ της Τετάρτης, 10 Μαΐου στην κεντρική σκηνή των φετινών Ελευθερίων. Το μουσικό κλείσιμο μίας γεμάτης από εκδηλώσεις ημέρας ανέλαβε η Στρατιωτική Μουσική της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, η οποία υπό την διεύθυνση του Λοχαγού (ΜΣ) Εμμανουήλ Αγγελάκη, παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα ελληνικής και ξένης μουσικής.
 
Το ρεπερτόριο της συναυλίας περιελάμβανε γνωστούς Έλληνες συνθέτες όπως οι Νικολόπουλος, Σαββόπουλος, Μαχαιρίτσας, Μικρούτσικος, Πορτοκάλογλου, Τσιτσάνης​, Κοτόνιας, Λειβαδίτης κ.α, επιλεγμένα ελληνικά παραδοσιακά, αλλά και ξένα τραγούδια σε  διασκευή και ενορχήστρωση για μπάντα από τον Υπλγο (ΜΣ) Ιωάννη Τζατζανά.
 

16 συνολικά στελέχη και στρατιώτες, που συγκροτούν σήμερα την Στρατιωτική Μουσική της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας – η οποία συγκροτήθηκε το 1973 – με την πολύτιμη συμβολή των Δήμητρας Πάσχου και Μαρίας Μουρατίδου, που ενίσχυσαν το σχήμα, χάρισαν στο κοινό της Κομοτηνής, ένα πολύ όμορφο μουσικό βράδυ, αναδρομής, σε παλαιές και νέες μουσικές επιτυχίες, προσφέροντάς την δυνατότητα στο ευρύ κοινό να πάρει μία γεύση από το έργο και της συνεισφοράς της Στρατιωτικής Μουσικής.
 

Άλλωστε  η Στρατιωτική Μουσική της ΧΧΙ ΤΘΤ υποστηρίζει και ομορφαίνει με τις μουσικές παραγωγές όλες τις εκδηλώσεις της ΧΧΙ ΤΘΤ, ενώ αποτελεί και μια από τις πιο εξωστρεφείς και δημοφιλείς μονάδες της, συμμετέχοντας επιπλέον και σε πολλές εκδηλώσεις συλλόγων, Δήμων του Νομού Ροδόπης, της Περιφέρειας και της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, συμβάλλοντας έτσι στην εξύψωση του ηθικού του τοπικού πληθυσμού αλλά και στη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας και υπερηφάνειας. 
 
Το δε κοινωνικό έργο και η συνεισφορά της αφορά και στην προαγωγή του μουσικού πολιτισμού και παράδοσης του τόπου μας, ενισχύοντας παράλληλα τις σχέσεις του τοπικού πληθυσμού με τον στρατό. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.