Αυξηση του προυπολογισμου του Τοπικου Προγραμματος LEADER ζητησε η Φ. Καζακου απο τον Κ.Σκρεκα

«Η στήριξη της περιοχής μας είναι επιβεβλημένη και πρέπει να αποδειχθεί εμπράκτως»

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκρέκα, είχε η Περιφερειακή Σύμβουλος και μέλος της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» κ. Φελίνα Καζάκου,  κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού στην Κομοτηνή.


Η κ. Καζάκου έθεσε θέμα συζήτησης και μείζονος σημασίας για την περιοχή την αύξηση του προϋπολογισμού του Τοπικού Προγράμματος Leader, το οποίο έχει προκηρύξει το αρμόδιο υπουργείο, η πρόσκληση του οποίου ολοκληρώνεται για τις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Ξάνθης, στις 8 Νοεμβρίου 2019. 
 Το πρόγραμμα που αφορά τις  Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Ξάνθης αποτελείται από 15 υποδράσεις με τις οποίες ενισχύονται προγράμματα κατάρτισης, επενδύσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας όπως μεταποίηση, εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων, τουρισμό, παροχή υπηρεσιών, οικοτεχνία, δασοκομικές τεχνολογίες, τρόφιμα, δασοπονία, συνεργασίες επιχειρήσεων στον αγροτουρισμό.


Πρόκειται για το σημαντικότερο χρηματοδοτικό εργαλείο που συμβάλει  στην ανάπτυξη του δευτερογενή και τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας, στο πλαίσιο της επίτευξης των στόχων της κάθε τοπικής στρατηγικής (LEADER/CLLD) του οποίου ο προϋπολογισμός διαφαίνεται ότι δε θα είναι επαρκής καθώς μια πρώτη εκτίμηση των δεδομένων που αφορά την υποβολή των σχεδίων, εκτιμάται να ξεπερνά κατά πολύ των αρχικό προϋπολογισμό του έργου που αφορά τις Περιφερειακές   Ενότητες Ξάνθη και Ροδόπης.


Για το λόγο αυτό η κ.Καζάκου ζήτησε την άμεση παρέμβαση, του κ.Σκρέκα και την διερεύνηση του θέματος, σχετικά με την μελλοντική αύξηση του προϋπολογισμού, διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Η ίδια κατά την διάρκεια της συνάντηση κατέστησε σαφές «ότι πρόκειται για αξιόλογα και σημαντικά επενδυτικά σχέδια που αφορούν νέες τουριστικές μονάδες, καταλύματα, μεταποιητικές επιχειρήσεις, τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων επιχειρήσεων, το εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών» για να επισημάνει πως «η έγκριση, η χρηματοδότηση και η υλοποίηση αυτών των επενδυτικών σχεδίων θα αλλάξουν το κλίμα της αγοράς δίνοντας ανάσα όχι μόνο στους επενδυτές αλλά και σε πολλούς επαγγελματίες, κλάδων που συνδέονται με τις επενδύσεις». Η κ. Καζάκου στάθηκε και στην δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας που αυτά συνεπάγονται για να καταλήξει πως «η στήριξη της περιοχής μας είναι επιβεβλημένη και πρέπει να αποδειχθεί εμπράκτως».        

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.