Αυξηση στις αποταμιευσεις των Ελληνων

Λόγω κορωνοϊού

Την οικονομική επισφάλεια που πρωταγωνιστεί στην ελληνική κοινωνία αλλά και στο επιχειρείν, λόγω κορωνοϊού, έρχεται να επιβεβαιώσει η ενημέρωση της Τράπεζας της Ελλάδος που αφορά στις Τραπεζικές καταθέσεις και την χρηματοδότηση για τον Ιούλιο του 2020.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ΤτΕ οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έκαναν αποταμίευση, αυξάνοντας τον αριθμό των τραπεζικών τους καταθέσεων κατά 9,5% που μεταφράζεται σε 3.322 εκατ. ευρώ περισσότερα.

 

Ειδικότερα ως προς το εγχώριο επιχειρείν καταγράφηκε αύξηση κατά 2.653 εκατ. ευρώ ενώ οι καταθέσεις των νοικοκυριών σημείωσαν αύξηση κατά 669 εκατ. ευρώ.

Το ίδιο επιβεβαιώνουν και τα αντίστοιχα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενώ το αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι είναι οι υψηλότεροι ρυθμοί αύξησης της τελευταίας δεκαετίας.

 

Εύλογο συμπέρασμα δεδομένου και του γεγονότος ότι το «χρήμα» κατά κοινή ομολογία δεν κυκλοφορεί στην αγορά ότι οι Έλληνες προτίμησαν την αποταμίευση, και λογικό δεδομένων των συνθηκών και του φόβου που η πραγματικότητα του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει.

 

 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.