Αυξηση στα τελη του Δημου Κομοτηνης

Σε καθαριότητα και φωτισμό

Την αύξηση των ανταποδοτικών Δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού αναμένεται να αποφασίσει κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής, η οποία αποδίδεται κατά κύριο λόγω στην αύξηση της εισφοράς του Δήμου Κομοτηνής στη ΔΙΑΑΜΑΘ.
 
Όπως είναι γνωστό, το 2020 θα αυξηθεί το ποσό που θα πληρώσει ο Δήμος Κομοτηνής στη ΔΙΑΑΜΑΘ για τη διαχείριση των απορριμμάτων,  φτάνοντας τα 1,64 εκ. ευρώ.
 
Η αύξηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η ΔΙΑΑΜΑΘ αναλαμβάνει υπηρεσίες που μέχρι τώρα βρισκόταν στους Δήμους, κάτι που όμως θα επηρεάσει τα τέλη που πληρώνουν οι πολίτες.
 
Τα τέλη, που αφορούν τον φωτισμό και την καθαριότητα, είναι εκ του νόμου ανταποδοτικά, με την έννοια ότι αποτελούν αντιπαροχή για τις υπηρεσίες καθαριότητας και φωτισμού που παρέχουν οι δήμοι και οι συντελεστές καθορίζονται από το τελικό κόστος τους προς το Δήμο.
 
Έτσι τώρα η αυξημένη εισφορά, θα μετακυληστεί στους πολίτες, παρόλο που τους τελικούς συντελεστές θα αποφασίσει τόσο η σημερινή Οικονομική Επιτροπή, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης πάντως σημείωσε πως η αύξηση θα είναι πολύ μικρή, αλλά είναι απαραίτητη, λόγω της διαχείρισης που έχει γίνει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.