Αυξημενος ηρθε ο ΕΝΦΙΑ στον Δημο Κομοτηνης

57 χιλιάδες ευρώ θα κληθεί να πληρώσει ο Δήμος

Τις 57 χιλιάδες ευρώ θα κληθεί να πληρώσει ο Δήμος Κομοτηνής στο Δημόσιο για τον ΕΝΦΙΑ, ένα ποσό το οποίο είναι ελαφρώς αυξημένο από πέρυσι, όταν ο Δήμος είχε κληθεί να πληρώσει περίπου 55 χιλιάδες ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κομοτηνής, όπως και όλοι οι ΟΤΑ της χώρας, δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για κτίρια όπου υπάρχει ιδιοχρησία, δηλαδή κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες του Δήμου (όπως το Δημαρχείο ή το Πολυλειτουργικό).
Αντίθετα καλείται να πληρώσει για χώρους τους οποίους ενοικιάζει ή εκμεταλλεύεται με άλλο τρόπο, για τους οποίους ο Δήμος φέτος καλείται να πληρώσει ελαφρά αυξημένο ΕΝΦΙΑ.
 
Η πρόσθετη επιβάρυνση που θα έχει ο Δήμος Κομοτηνής αλλά και άλλοι ΟΤΑ της χώρας ήταν γνωστή από τις αρχές του καλοκαιριού, όταν και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας είχε τονίσει πως με τις αλλαγές που επέφερε ο Ν. 4389/2016, σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, η επιπλέον επιβάρυνση των Δήμων της χώρας εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ είχε επαναλάβει το πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ ο Φόρος να αναδιαμορφωθεί, να επανασχεδιαστεί και να αποτελέσει ουσιαστικό αναπτυξιακό έσοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μια κίνηση στην οποία η κυβέρνηση διστάζει να προχωρήσει. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.