Αυξημενη η τουριστικη κινηση

Θετικά μηνύματα στέλνουν τα ταξιδιωτικά γραφεία της Κομοτηνής, καθώς φέτος σημειώθηκε αυξημένη τουριστική κίνηση, ειδικά για τις γιορτές των Χριστουγέννων, με τους Κομοτηναίους να επιλέγουν οικονομικά πακέτα για εκδρομές στην Βουλγαρία, την Τουρκία, τα Σκόπια, αλλά και ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, όπως είναι η Χαλκιδική, η Κατερίνη, η Φλώρινα.

Το κλίμα που επικρατεί αυτές τις μέρες μεταφέρουν οι ιδιοκτήτες ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Πάντως, είναι φανερό ότι οι Κομοτηναίοι και οι φοιτητές προτίμησαν τον ΟΣΕ για τα ταξίδια τους ενόψει των εορτών, καθώς το 80% του επιβατικού κοινού έχει προτιμήσει το τρένο από το λεωφορείο.

υξημένη η κίνηση στα ταξιδιωτικά γραφεία

Αυξημένη παρουσιάζεται φέτος η κίνηση στην Κομοτηνή, σε ό,τι αφορά στο ενδιαφέρον των Κομοτηναίων για τις γιορτινές αποδράσεις, με τις εκδρομές να έχουν την τιμητική τους. Η Βουλγαρία, η Τουρκία, αλλά και ορισμένες περιοχές της Ελλάδας είναι οι προορισμοί που επιλέγει ο κόσμος για να γιορτάσει τις μέρες των Χριστουγέννων.

Χριστίνα Βεργίδου από το Βεργίδης Τours: «Μια από τις καλύτερες

περιόδους σε κίνηση η περίοδος των εορτών»

Από νωρίς ξεκίνησε φέτος η κίνηση στην Κομοτηνή, σύμφωνα με τη Χριστίνα Βεργίδου από το Βεργίδης Τours. «Φέτος η κίνηση ξεκίνησε πριν από δυο βδομάδες, σχετικά νωρίς σε σχέση με άλλες φορές που ο κόσμος τ’ άφηνε για την τελευταία στιγμή», είπε η κ. Βεργίδου, σημειώνοντας ότι οι Κομοτηναίοι ήδη έχουν φροντίσει για τις γιορτινές τους αποδράσεις, ενώ χαρακτήρισε ως «μια από τις καλύτερες περιόδους» τη συγκεκριμένη περίοδο.

Μεγάλη ζήτηση έχουν οι εκδρομές για τις γιορτές των Χριστουγέννων, με οικονομικά πακέτα -που προσφέρει στους ταξιδιώτες το ταξιδιωτικό γραφείο Βεργίδης Τours- και όχι τα χιονοδρομικά κέντρα που φέτος δεν είχαν χιόνια, τουλάχιστον, μέχρι τώρα λόγω μη φυσιολογικής για την εποχή καλοκαιρίας. «Οι Κομοτηναίοι προτιμούν κυρίως τις εκδρομές που ανταποκρίνονται σε οικονομικά πακέτα και όχι τα χιονοδρομικά κέντρα, ίσως, και λόγω του ότι ο καιρός δεν θύμιζε καθόλου χειμώνα με τα χιονοδρομικά κέντρα να παραμένουν χωρίς χιόνια», όπως ανέφερε η κ. Βεργίδου, τονίζοντας ότι «ο περισσότερος κόσμος θέλει να βρίσκεται εκτός πόλεως τις μέρες των Χριστουγέννων. Υπάρχει μεγάλη κίνηση για τα Χριστούγεννα με προτίμηση στις εκδρομές, δεδομένου ότι για τα Χριστούγεννα έχουμε 11 εκδρομές οι οποίες γίνονται όλες, σε συνεργασία με άλλα ταξιδιωτικά γραφεία».

4ήμερες και 5ήμερες εκδρομές στο Παμπόροβο, το Σαντάνσκι, τη Φιλιππούπολη και τη Σόφια της Βουλγαρίας είναι οι προορισμοί που επέλεξαν οι Κομοτηναίοι για τις μέρες των Χριστουγέννων. Καινούριος προορισμός – που μάλιστα έχει πολλή κίνηση και παρουσιάζει ενδιαφέρον και στους Κομοτηναίους – η Οχρίδα των Σκοπίων που αποτελεί πόλο έλξης για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν καινούρια μέρη.

Μειωμένη παρουσιάζεται μέχρι στιγμής η κίνηση για την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κ. Βεργίδου, ενώ είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για τα Θεοφάνια. «Μειωμένη είναι η κίνηση για την Πρωτοχρονιά, μέχρι σήμερα έχουν προετοιμασθεί μόνο 2 εκδρομές. Όσο για τα Θεοφάνια, ίσως να εκδηλωθεί αργότερα το ενδιαφέρον».

Η κ. Βεργίδου με την ευκαιρία ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο, με υγεία, χαρά και ευτυχία.

Κοσμάς Φιλιππίδης από το Platon Tours: «Φέτος έχουμε αυξημένη κίνηση»

Για την αυξημένη κίνηση στα ταξιδιωτικά γραφεία -γεγονός που οφείλεται ίσως στα οικονομικά πακέτα που προσφέρουν για εκδρομές- έκανε λόγο και ο Κοσμάς Φιλιππίδης από το Platon Tours. «Φέτος έχουμε αυξημένη κίνηση σε σύγκριση με πέρσι δεδομένου ότι οι εκδρομές είναι πολύ οικονομικές», είπε ο κ. Φιλιππίδης, μιλώντας για τα οικονομικά πακέτα που προτείνει στους πελάτες του, το ταξιδιωτικό γραφείο Platon Tours.

Το Παμπόροβο, η Φιλιππούπολη, το Μπάσκο της Βουλγαρίας και η Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας είναι οι προορισμοί που προτίμησαν οι Κομοτηναίοι για τις γιορτές των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη. «Έχουμε πολύ κόσμο που ενδιαφέρεται για Βουλγαρία και Τουρκία», δεδομένου ότι τώρα μπορούν να ταξιδέψουν σ’ αυτές τις χώρες έχοντας μόνο ταυτότητα.

Επίσης, υπάρχουν οικονομικά πακέτα για εκδρομές και εντός Ελλάδας, σε περιοχές όπως είναι η Χαλκιδική, η Κατερίνη, καθώς και η Φλώρινα με το χιονοδρομικό της κέντρο.

Οι Κομοτηναίοι προτιμούν τον ΟΣΕ

Τα ταξίδια με τον ΟΣΕ προτιμούν οι Κομοτηναίοι και ειδικά στις γιορτές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Σταμάτη Καραγεωργίου, προϊστάμενου του ΟΣΕ Κομοτηνής, ο οποίος μίλησε για αυξημένη κίνηση την περίοδο των εορτών, καθώς το 80% των επιβατών -μεταξύ των οποίων οι φοιτητές αλλά και το υπόλοιπο επιβατικό κοινό- μετακινείται με τρένα. «Υπάρχει σχετικά αυξημένη κίνηση, όπως και σε κάθε γιορτή. Σχεδόν το 80% των φοιτητών μετακινείται με τα τρένα, αλλά και το υπόλοιπο επιβατικό κοινό, αυτοί που θέλουν να επισκεφθούν τα παιδιά τους και όχι μόνο. Πολλές φορές η πληρότητα αγγίζει το 100%».

Όπως ανέφερε ο κ. Καραγεωργίου, υπάρχουν περιπτώσεις που ο ΟΣΕ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του επιβατικού κοινού με αποτέλεσμα να αναγκάζεται ο επιβάτης να αναβάλλει το ταξίδι του για την επόμενη μέρα ή το επόμενο δρομολόγιο. «Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε με ορισμένα δρομολόγια, διότι δεν μπορούμε να τους εξασφαλίσουμε θέση και ο κόσμος αναγκάζεται να μεταθέσει το ταξίδι τους για το επόμενο τρένο ή για την επόμενη μέρα».

Όσο για τα δρομολόγια για Αθήνα, ο ΟΣΕ Κομοτηνής προτείνει 2 δρομολόγια με το INTERCITY, με αναχώρηση από την Κομοτηνή στις 7.35 το πρωί και στις 21.25 το βράδυ που φτάνουν στην Αθήνα στις 16.45 το απόγευμα και στις 6.45 το πρωί, αντίστοιχα. Επίσης, στη διάθεση του επιβατικού κοινού τα δυο απλά τρένα, τα οποία αναχωρούν στις 16.20 το απόγευμα και στις 1.30 τα ξημερώματα και φτάνουν στις 5.15 το πρωί και στις 14.05 το μεσημέρι, αντίστοιχα.

Ο κ. Καραγεωργίου ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά στους επιβάτες, αλλά και σ’ όλο τον κόσμο με υγεία, οικογενειακή γαλήνη και ευτυχία.

Στα αζήτητα η μετακίνηση με το ΚΤΕΛ

Δεν παρατηρείται αύξηση στην κίνηση στο ΚΤΕΛ Ροδόπης, όσον αφορά στη μετακίνηση του επιβατικού κόσμου κατά την εορταστική περίοδο, σύμφωνα με τον Γιώργο Σουσάμογλου, πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ροδόπης. «Δεν έχουμε κίνηση», είπε ο κ. Σουσάμογλου, ο οποίος έκανε λόγο για μια συνηθισμένη κίνηση που παρατηρείται αυτή την περίοδο λόγω και των φοιτητών, η πλειοψηφία των οποίων έχει φύγει από την προηγούμενη εβδομάδα. «Οι φοιτητές έχουν φύγει από την προηγούμενη εβδομάδα».

Εντούτοις, ο κ. Σουσάμογλου σημείωσε ότι σε περίπτωση που θα σημειωθεί αυξημένη κίνηση, η διοίκηση του ΚΤΕΛ Ροδόπης θα προσθέσει επιπλέον δρομολόγια για να εξυπηρετήσει στο έπακρον το επιβατικό κοινό.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.