Αυξημενη η θεατρικη ευαισθησια των μικρων Κομοτηναιων

Σημαντικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν τα τμήματα θερινής θεατρικής δημιουργικής απασχόλησης του ΔΗΠΕΘΕ

Μεγάλο ενδιαφέρον, από παιδιά και από γονείς, συγκέντρωσαν τα τμήματα θερινής θεατρικής δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και εφήβους, τα οποία ξεκίνησαν την Πέμπτη 13 Ιουλίου στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, με περίπου 50 συμμετέχοντες να έχουν μοιραστεί σε 5 τμήματα.
 
Τα τμήματα, που ξεκίνησαν για πρώτη φορά πιλοτικά φέτος, έχουν σαν στόχο να αποτελέσουν, πέρα από ένα όμορφο και διασκεδαστικό τρόπο να περάσουν τα παιδιά το καλοκαίρι και ευκαιρία να ανακαλύψουν το θέατρο μέσα από ένα μαγικό ταξίδι στην ιστορία του, με αυτοσχεδιασμούς, θεατρικό παιχνίδι και πολλές δημιουργικές δραστηριότητες, υπό την καθοδήγηση των Χρύσας Μαυρίδου και Παρασκευής Παναγιωτίδου. 

Πολλές αιτήσεις, μεγάλο ενδιαφέρον 

Οι αιτήσεις ήταν πάρα πολλές, τόνισε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Σοφία Μενεσελίδου και αναγκάστηκαν να αφήσουν κάποια παιδιά εκτός, ενώ οι ομάδες ακόμα είναι ρευστές, μιας και ακόμα γίνεται αξιολόγηση του επιπέδου των συμμετεχόντων, καθώς πολλά παιδιά έχουν γνώση και εμπειρία με το θέατρο, και άρα χρειάζονται διαφορετική προσέγγιση.
 
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ομάδες ηλικιών από προνήπια μέχρι την Γ΄ Δημοτικού, δύο ομάδες με παιδιά από την Δ΄ έως την Στ΄ Δημοτικού, και ένα εφηβικό τμήμα το οποίο αποτελείται από παιδιά Στ΄ Δημοτικού και γυμνασίου, που έχουν θεατρική εμπειρία, μιας και προέρχονται από διάφορα θεατρικά εργαστήρια και ομάδες.
 
Όπως ανέφερε η κ. Μενεσελίδου όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στα τμήματα είναι παιδιά που γνωρίζουν το θέατρο, και δεν βρέθηκαν σε αυτά γιατί τα υποχρέωσαν ή ήθελαν να περάσουν τις καλοκαιρινές τους ώρες, αλλά γιατί ήθελαν να ασχοληθούν με το θέατρο.
 
«Όλα τα παιδιά, όπως τα είδαμε την πρώτη εβδομάδα, έχουν ένα σχετικό δέος με το χώρο, για αυτό και επιλέξαμε να γίνονται σε αυτόν, πέρα από την καταλληλότητα του» τόνισε στη συνέχεια η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ εξηγώντας πως αυτό ήταν το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα της όλης προσπάθειας, μιας και στο κάλεσμά τους απευθύνθηκαν όχι σε αυτούς που συμμετείχαν στα χειμερινά ερασιτεχνικά τμήματα του ΔΗΠΕΘΕ, με την ανταπόκριση να είναι σημαντική. 

Στροφή στο θέατρο 

Αυτή την εβδομάδα οι δασκάλες «γνωρίζονται» με τα παιδιά, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, με την προοπτική να σχηματιστούν καλύτερα οι ομάδες, ώστε τα παιδιά που έχουν το υπόβαθρο να έχουν μια διαφορετική προσέγγιση από ό,τι αυτά που δεν είναι ακόμα έτοιμα.
 
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό όμως θεωρεί η κ. Μενεσελίδου και το γεγονός ότι οι γονείς ανταποκρίθηκαν αμέσως, που σημαίνει πως αντιλαμβάνονται την αξία του θεάτρου στη ζωή ενός παιδιού, με δεδομένο ότι είχαν δε να επιλέξουν και από δραστηριότητες όπως τα ΚΔΑΠ και τις δραστηριότητες στη δημοτική βιβλιοθήκη, όπου γίνεται και εκεί σημαντική δουλειά.
 
«Από αυτή η δουλειά που θα γίνει μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία, είναι σίγουρο ότι πολλά παιδιά θα αποκτήσουν ένα νέο ενδιαφέρον για το θέατρο» ανέφερε, τονίζοντας πως τελειώνοντας αυτό το πρόγραμμα, έχουν σκοπό να κάνουν μια παράσταση, ίσως όχι με όλα τα παιδιά, αλλά με όσα έχουν εκδηλώσει τη διάθεση και την πρόθεση για αυτό, και κρίνοντας από την πορεία του προγράμματος, και ολοκληρωθεί με την επιτυχία που ξεκίνησε, τότε ελπίζουν πως θα καθιερωθεί ως θεσμός.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.