Αυξημενη η κινηση στην αγορα

Θετικά τα μηνύματα από την αγορά της Κομοτηνής, όσον αφορά στην κίνηση, λίγο πριν από την έναρξη του εορταστικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Οι καταναλωτές της πόλης μας, απ’ ό,τι φαίνεται, «αψηφώντας» την λεγόμενη οικονομική κρίση σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν εορταστικό κλίμα, βγήκαν στην αγορά της πόλης για να κάνουν τα ψώνια τους.

Για την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται αυτές τις μέρες στη πρωτεύουσα της Θράκης μίλησαν στον ΠτΘ οι: Μάνος Μπέσιος από το κατάστημα «Iris Home Gallery», Χρύσα Πράσατζη από το κατάστημα εσωρούχων «Pussy Cat» και Ιωάννα Δεμιράκη από το Βιβλιοχαρτοπωλείο «Δημοκρίτειο

Κατάστημα «Iris Home Gallery»

Πολλές ιδέες για να στολίσει κανείς το σπίτι του και ενόψει των εορτών προτείνει το κατάστημα «Iris Home Gallery». Αϊ Βασίληδες, μικρού και μεγάλου μεγέθους, αρωματικά κεριά, πιατέλες σε γιορτινές αποχρώσεις, διακοσμητικά κλαδιά, αλλά και οικιακά είδη μπορεί να διαλέξει κανείς στο γνωστό κατάστημα της πόλης. «Έχουμε πολλά και διάφορα εμπορεύματα, τα οποία μπορούν να συμπληρώσουν την διακόσμηση τόσο του προσωπικού χώρου και του επαγγελματικού», όπως ανέφερε ο Μάνος Μπέσιος από το κατάστημα «Iris Home Gallery»

Όσο για τις τιμές, υπάρχουν λύσεις για όλα τα βαλάντια, ακόμα και για ένα οικονομικό δώρο.

Η κίνηση στο«Iris Home Gallery» έχει αυξηθεί αυτές τις ημέρες, μετά την έναρξη του εορταστικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, σύμφωνα με τον κ. Μπέσιο, ωστόσο, «ο πελάτης που έχει συγκεκριμένες προτιμήσεις, δεν περιμένει τις γιορτές αλλά ψωνίζει κατά τη διάρκεια της χρονιάς».

Κατάστημα εσωρούχων «Pussy Cat»

Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας παρατηρείται αυξημένη κίνηση στην αγορά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Χρύσας Πράσατζη από το κατάστημα εσωρούχων «Pussy Cat». «Είμαστε πολύ καλά και θα ήταν καλό να συνεχιστεί αυτό το κλίμα και τις επόμενες ημέρες. Η κίνηση αυξήθηκε από την προηγούμενη Πέμπτη, ενώ είχαμε πολύ δουλειά και την Παρασκευή -πλην του απογεύματος που έβρεχε-, αλλά και το Σάββατο, και τη Δευτέρα. Ο κόσμος κάνει τα ψώνια του. Παρά την λεγόμενη οικονομική κρίση, η οποία έχει κουράσει αρκετά τον κόσμο, φέτος ο καταναλωτής μπορεί να ξοδέψει και για τον εαυτό του, αλλά και να πάρει δώρα, καθώς και οι τιμές του πετρελαίου είναι πιο χαμηλές, σε σχέση με άλλες χρονιές. Πάντως, έχουμε θετικά μηνύματα».

Την «τιμητική» τους έχουν τα σετ γυναικείων εσωρούχων, τα οποία απ’ ό,τι φαίνεται εξακολουθούν να είναι «πικάντικα» δώρα όλων των εποχών. «Επίσης, έχω εξυπηρετήσει τους πελάτες με εσώρουχα για τρεις γάμους», είπε η κ. Πράσατζη, η οποία εστίασε την προσοχή της και στα στρινγκ εσώρουχα, τα οποία έχουν μεγάλη ζήτηση όπως επίσης και «ό,τι «πικάντικο» αρέσει στον καταναλωτή.

Ως δώρο για την Πρωτοχρονιά η κ. Πράσατζη προτείνει ένα κόκκινο εσώρουχο -είτε για γυναίκα είτε για άντρα- γιατί είναι γούρι να το φορέσει κανείς παραμονή της Πρωτοχρονιάς, «για να πάει καλά η χρονιά». Εξάλλου, πιστεύει ότι «όταν είσαι καλοντυμένος από μέσα αισθάνεσαι πιο ωραία, ενώ είναι ακόμα καλύτερα αν είναι καινούρια όλα τα ρούχα».

Βιβλιοχαρτοπωλείο «Δημοκρίτειο»

Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων και στο χώρο του βιβλίου, σύμφωνα με την Ιωάννα Δεμιράκη από το Βιβλιοχαρτοπωλείο «Δημοκρίτειο». «Ξεκίνησε το εορταστικό μας πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο ανοίγουμε πλέον κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες, με αποτέλεσμα να μπορούμε να δεχτούμε όλους όσους προτιμήσουν να προσφέρουν ένα βιβλίο ως δώρο για τις γιορτές. Η κίνηση έχει αρχίσει και μάλιστα την πρώτη μέρα του εορταστικού ωραρίου η κίνηση ήταν πολύ καλή και ελπίζουμε να συνεχιστεί μ’ αυτούς τους ρυθμούς».

Αυξημένη κίνηση στο Βιβλιοχαρτοπωλείο «Δημοκρίτειο» οφείλεται επίσης και στη συνεργασία με τα σχολεία -που γίνεται αυτή την περίοδο- τα οποία απευθύνονται εκεί για να προμηθευτούν διάφορα υλικά χειροτεχνίας «για να στολίσουν το χώρο τους». Επίσης, στα πλαίσια των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων -που έχει αναλάβει ο Δήμος Κομοτηνής- οι σύλλογοι που συμμετέχουν σ’ αυτές ετοιμάζουν διάφορες κατασκευές που «χρειάζονται υλικά από εμάς, έχουμε να τους προτείνουμε ιδέες».

Το βιβλίο εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα και φθηνά δώρα, όπως τόνισε η κ. Δεμιράκη. «Έχουμε βιβλία για όλες τις κατηγορίες και ηλικίες των ανθρώπων». Στα παιδικά βιβλία υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία με όμορφες εικονογραφίες. Επίσης, υπάρχουν και λογοτεχνικά βιβλία για τους μεγαλύτερους, όπως καινούριες εκδόσεις που εξακολουθούν να έχουν ζήτηση από το καλοκαίρι, όπως είναι το «Φάντασμα της αξόδευτης αγάπης» της Βαμβουνάκη, το καινούριο βιβλίο του Θέμελη «Οι αλήθειες των άλλων» και το καινούριο βιβλίο της Φακίνου «Για να δει τη θάλασσα». Επίσης, έχει έρθει ένα καινούριο βιβλίο, επίκαιρο για τα δρώμενα της Κομοτηνής, του Χρήστου Σωτηρακόπουλου «Το παιχνίδι χωρίς όρια» που μιλάει για το ποδόσφαιρο.

Καλό δώρο για τις γιορτές, εκτός από βιβλίο, είναι και τα γνωστά λογοτεχνικά ημερολόγια, σύμφωνα με την κ. Δεμιράκη.

Το Βιβλιοχαρτοπωλείο «Δημοκρίτειο» περιμένει τους πελάτες του, φροντίζοντας πάντα για μια καλή εξυπηρέτηση, ενώ προσφέρει ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δωράκι στα παιδιά.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.