Αυξημενες οι κοινωνικες δαπανες το 2017 στο Δημο Κομοτηνης

Ενίσχυση του ΚΕΜΕΑ, αλλά και της ΔΚΕΠΠΑΚ και του ΔΗΠΕΘΕ προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2017 στο Δήμο Κομοτηνής

Αυξημένες κοινωνικές δαπάνες, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα παραμένουν σταθερά, προβλέπει ο Προϋπολογισμός του Δήμου Κομοτηνής για το 2017, όπως παρουσιάστηκε στην επιτροπή Διαβούλευσης το βράδυ της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, τα χρήματα που θα δοθούν συνολικά στις κοινωνικές δαπάνες φτάνουν περίπου το 10% του προϋπολογισμού, τη στιγμή που άλλες δαπάνες παραμένουν σταθερές.
Ο προϋπολογισμός του Δήμου Κομοτηνής κυμαίνεται γύρω στα 50 εκ. ευρώ, παρόλο που θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Παρατηρητήριο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο και θα τον εγκρίνει ή θα κάνει παρατηρήσεις επάνω σε αυτό, μέχρι την τελική ψήφισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής. 

Στοχευμένη αύξηση στην κοινωνική πολιτική 

Ρεαλιστικό και προσαρμοσμένο στην οικονομική κατάσταση της χώρας χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο κ. Πολιτειάδης, σημειώνοντας πως αποτελεί αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας των υπηρεσιών ώστε να γίνει με βάση την πραγματική κατάσταση τόσο των εσόδων όσο και των εξόδων.
 
Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως οι προϋπολογισμοί των Δήμων είναι υποχρεωτικά ισοσκελισμένοι, δηλαδή τα έξοδα πρέπει να είναι ίδια με τα έσοδα που υπολογίζει ότι θα εισπράξει ο Δήμος, προβαίνοντας στην παραπάνω εκτίμηση με βάση το προηγούμενο έτος.
 
Στόχος της δημοτικής αρχής για το 2017 ήταν να κατευθύνει ένα μεγαλύτερο ποσό στην ανακούφιση των πολιτών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, κάτι που προσπαθεί να κάνει κάθε χρόνο. Έτσι οι δαπάνες που κατευθύνονται προς το ΚΕΜΕΑ, το οποίο είναι υπεύθυνο για αυτή την πολιτική, βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες, αφού από το 1,5 εκ. στον προϋπολογισμό του 2015, πήγε στα 2 εκ. σε αυτόν του 2016 και στα 2,2 εκ. ευρώ σε αυτόν του 2017.
 
Μάλιστα αν σε αυτά προστεθούν τα 2,5 εκ. ευρώ του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, φαίνεται ότι γύρω στα 5 εκ. ευρώ, περίπου το 10% του προϋπολογισμού, κατευθύνονται στις δομές του δήμου που φροντίζουν για την κάλυψη των αναγκών των αδύναμων συμπολιτών μας.
 
Παράλληλα ενισχύθηκαν οι δαπάνες για πολιτισμό και άθληση, τις οποίες διαχειρίζεται η ΔΚΕΠΠΑΚ, κατά 20%, ενώ θα ενισχυθεί κατά 30 χιλιάδες ευρώ και ο προϋπολογισμός του ΔΗΠΕΘΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.