Αυξημενες φετος οι τιμες στο Χιονοδρομικο Κεντρο Φαλακρου

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Με 26 θετικές ψήφους, 10 αρνητικές και 3 λευκά εγκρίθηκε το πρώτο εκ των δύο θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης, που απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την συνεδρίασή του την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και αφορούσε στη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου στο Φαλακρό και ιδιαίτερα στις προωθούμενες αλλαγές στην τιμολογιακή του πολιτική.

Η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας διαβίβασε την απόφασή της σύμφωνα με την οποία παραπέμπει το θέμα που αφορά στην εξειδίκευση των υποχρεώσεων της αναθέτουσας αρχής όσον αφορά κανονιστικά θέματα στο πλαίσιο της σύμβασης με τίτλο «Λειτουργία χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού για τη χιονοδρομική περίοδο 2019 -20» στο περιφερειακό συμβούλιο για τη λήψη απόφασης λόγω της σοβαρότητάς του.

«To Φαλακρό είναι μια προστιθέμενη αξία στην περιφέρεια»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Γιώργος Παπαδόπουλος, εξήγησε πως το επείγον του χαρακτήρα έγκειται στο γεγονός ότι η σύμβαση έχει μεταφερθεί για προσυμβατικό έλεγχο στην υπηρεσία του επιτρόπου του ελεγκτικού συνεδρίου κι έτσι θα πρέπει να κανονισθεί άμεσα συνάντηση με τον ανάλογο εργολάβο για την λειτουργία του Φαλακρού, για να επισημάνει επίσης πως στο Φαλακρό ξεκίνησε η χιονόπτωση γεγονός που καθιστά απαραίτητη την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων μηχανισμών.

Ακολούθως, ανέφερε πως η τιμολογιακή πολιτική τα προηγούμενα χρόνια συνοδευόταν με την ανάθεση εργολαβίας και μέσω αυτής γινόταν και η όλη λειτουργία του χιονοδρομικού, ωστόσο φέτος η επίτροπος έφερε αντίρρηση ως προς τη διαδικασία που ακολουθούνταν με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο ώστε να παρθεί απόφαση η οποία, όπως διευκρίνισε,  χωρίζεται σε τρία σκέλη.

Το 1ο  αφορά στον καθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής για τη χρήση των αναβατήρων του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού για τη χιονοδρομική περίοδο 2019-20, το 2οστην εξουσιοδότηση στον αντιπεριφερειάρχη Δράμας προκειμένου να προβεί στην επικαιροποίηση του καταλόγου χρήσης τω αναβατήρων του χιονοδρομικού στο πλαίσιο της απαιτούμενης ευελιξίας για προσαρμογή του στις απαιτήσεις και συνθήκες επισκεψιμότητας, λειτουργίας, καιρικών συνθηκών ή ειδικών κατηγοριών επισκεπτών και το  3οστην είσπραξη των παραβόλων και έκδοση αποδείξεων η οποία θα γίνεται μέσω ενός POSσυνδεδεμένου με τον τραπεζικό λογαριασμό της περιφέρειας από υπόλογο υπάλληλο που θα ορίσει το περιφερειακό συμβούλιο.

«ToΦαλακρό είναι μια προστιθέμενη αξία στην περιφέρεια και όχι μόνο στον νομό Δράμας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης, ενώ καταληκτικά ανέφερε πως η τιμολογιακή πολιτική του Φαλακρού ήταν πάρα πολύ χαμηλή έναντι των άλλων χιονοδρομικών της Ελλάδος, γεγονός που υποβάθμιζε το χιονοδρομικό κέντρο, τη στιγμή που είναι το καλύτερο με διαφορά από όλα τα υπόλοιπα, με αποτέλεσμα να αποφασισθεί η αύξηση των εισιτηρίων του κατά 30%.

Στη βιωσιμότητα του κέντρου «στάθηκαν» οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Ο εκπρόσωπος της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, σημείωσε πως αυτό που ενδιαφέρει όλους είναι να μπορέσει να λειτουργήσει το χιονοδρομικό κέντρο επ’ ωφελεία  και της περιφερειακής ενότητας Δράμας καθώς και όλης της περιφέρειας.

Στη συνέχεια, προχώρησε σε μια διαπίστωση που αφορά την έλλειψη χρονικού περιθωρίου με σκοπό τον έλεγχο όσων γράφει και επικαλείται η εισήγηση, ενώ προσέθεσε πως «αυξήσεις οι οποίες βρίσκονται στο επίπεδο του 30%, δεν μπορούν να συμβάλλουν στην βελτίωση των υφιστάμενων συνθηκών».

Τέλος, εξέφρασε τον προβληματισμό από πλευράς παράταξης αναφορικά με την αδυναμία απάντησης σε ορισμένες ερωτήσεις που τέθηκαν, καθώς και στον τρόπο που υποβάλλεται το θέμα, γεγονός που όπως χαρακτηριστικά είπε «θα λειτουργήσει εις βάρος του Φαλακρού».

Εν συνεχεία, ο εκπρόσωπος της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» κ. Χρήστος Χατζηπέμου, ανέφερε την ανάγκη διορθωτικών κινήσεων, ενώ σημείωσε πως  «την περασμένη χρονιά υπήρχε ένα κόστος το οποίο ήταν της τάξεως των 220.000 ευρώ»,  ζητώντας από τη μεριά της περιφερειακής ενότητας Δράμας να απαντήσει σε τι προσδοκεί σε επίπεδο εσόδων, με την αύξηση που επιχειρεί. 

Με τη σειρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφέρεια σε Δράση» κ. Κωστής Σιμιτσής, υπογράμμισε πως πρέπει να αξιοποιηθεί ένας σημαντικός, περιβαλλοντικός, οικονομικός και τουριστικός πόρος όπως είναι το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού. «Το Φαλακρό είναι πράγματι το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο. Ατύχησε τα τελευταία χρόνια για διάφορους λόγους, ένας εκ των οποίων και οι καιρικές συνθήκες. Δεν υπάρχει αντίρρηση αναφορικά με τις τιμές» σημείωσε ο ίδιος για να υπογραμμίσει πως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αναφερόμενος στα εκπτωτικά πακέτα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Δημήτρης Παπατολίδης, επεσήμανε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς τη σοβαρότητα της προσπάθειας  να υπάρξει μια έκθεση που αντιμετωπίζει το ζήτημα της αξιοποίησης του Φαλακρού, παρ’ όλα αυτά, εξέφρασε την πολιτική ένσταση της παράταξης που έγκειται στο γεγονός ότι θα μπορούσε να εκφραστεί μια τιμολογιακή πολιτική δίχως αυξήσεις σε μια σειρά από κατηγορίες πολιτών, για να γνωστοποιήσει πως η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα ψηφίσει λευκό.

Τέλος, ο περιφερειάρχης προσυπέγραψε την τοποθέτηση του κ. Χατζηπέμου για τη συνυπεύθυνη στάση έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και να παραμείνει το Φαλακρό ανοιχτό.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.