Αυξημενα προστιμα θα επιβαλει ο ΕΦΕΤ για τις υγειονομικες παραβασεις

Σε ένα εκατ. ευρώ (από 60.000 ευρώ) αυξάνεται το όριο των προστίμων που δύναται να επιβάλει ο ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, σύμφωνα με διατάξεις του νομοσχεδίου για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής.

Παράλληλα, συγκροτούνται μεικτά κλιμάκια ελέγχου τροφίμων στην κεντρική και τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΦΕΤ, από υπαλλήλους του Φορέα, του Γενικού Χημείου του Κράτους, των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων πρώτου και δεύτερου βαθμού ή άλλων αρμόδιων δημόσιων αρχών και υπηρεσιών, τα οποία θα μπορούν να κάνουν ελέγχους σε οποιαδήποτε επιχείρηση τροφίμων που υπάγεται στην αρμοδιότητα του ΕΦΕΤ.

Τα παραπάνω προβλέπονται σε διατάξεις του νομοσχεδίου για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, το οποίο ενέκρινε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η Κυβερνητική Επιτροπή και παρουσίασαν τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο υφυπουργός Γιώργος Σαλαγκούδης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ν.Στεφάνου.

Υπό εξέταση είναι η θέσπιση διάταξης για προσωρινή ή οριστική αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων που παραβιάζουν τη νομοθεσία για την ασφάλεια των τροφίμων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.