«Αυτος ειναι ο δρομος του πολιτισμου»

Η πρόσφατη επίσκεψη του Δημάρχου Κομοτηναίων κ. Γιώργου Παπαδριέλλη στην Ραιδεστό και οι εκεί συνομιλίες του με τον Δήμαρχο κ. Οσμάν Ταμπάκ είχαν μια ευχάριστη εξέλιξη, η οποία υλοποιήθηκε και άμεσα. Η χορωδία του Συλλόγου Τουρκικής Έντεχνης Μουσικής Ραιδεστού, ήρθε συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Ραιδεστού κ. Οσμάν Ταμπάκ. Όσοι παραβρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας Ροδόπης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τουρκική έντεχνη μουσική με τα γνωστά μακάμια.

Την συναυλία την παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Ροδόπης κ. Γκαλήπ Γκαλήπ, ο Δήμαρχος Κομοτηναίων κ. Γιώργος Παπαδριέλλης, ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής κ. Αβνή Μπότσαλη, ο εκπρόσωπος του Ταξίαρχου της 21η Ταξιαρχίας, ο Αντιπρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κ. Αλή Μέρτογλου, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί φορείς και πλήθος κόσμου.

Η συναυλία άρχισε με τον χαιρετισμό του κ. Παπαδριέλλη, ο οποίος καλωσόρισε την αντιπροσωπεία της Ραιδεστού και αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην γείτονα χώρα, της οποίας ένα από τα αποτελέσματα είναι, η συγκεκριμένη εκδήλωση. Μετά την παρουσίαση της 32μελούς χορωδίας άρχισε ένα ταξίδι στον κόσμο των μακαμιών με ούτι και σαντούρι.

«Έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στην πόλη μας το χορωδιακό τμήμα του Δήμου Ραιδεστού και τον Δήμαρχο κ. Οσμάν Ταμπάκ, ο οποίος συνοδεύει την αποστολή. Είναι μια συνεργασία, την οποία τώρα την ξεκινάμε. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχει και συνέχεια. Όσο για το πρόγραμμα, έχουν ετοιμάσει κάτι πάρα πολύ ωραίο, καθώς πρόκειται για μια πολύ ξακουστή χορωδία, η οποία συνοδεύεται και με μουσικά όργανα. Αυτός είναι ο δρόμος του πολιτισμού. Αυτά τα σταθερά βήματα είναι σίγουρο ότι η Δ.Ε.Π.Α.Κ. θα τα συνεχίσει. Υπάρχουν αποδέκτες και τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Δ.Ε.Π.Α.Κ. κ. Βασίλης Κυπριανίδης για την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση Δήμου Κομοτηνής και Δ.Ε.Π.Α.Κ.

Ν.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.