Αυτονομο, ρυθμιστικο και πρωταγωνιστικο ρολο θελει το ΚΙΝΑΛ

Εκδήλωση στην Κομοτηνή ενόψει των εκλογών στις ΤΟ την Κυριακή

Το παρόν και το μέλλον της κεντροαριστεράς, και οι τρόποι με τους οποίους το Κίνημα Αλλαγής θα μπορέσει να εκφράσει τις προοδευτικές δυνάμεις του χώρου σήμερα, συζητήθηκαν κατά την ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση – Πολιτική Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμά της Πέμπτης 21 Ιουνίου στην Κομοτηνή, ενόψει και των εκλογών ανάδειξης Συντονιστικών γραμματειών των Τ.Ο. του Κινήματος την Κυριακή 24 Ιουνίου.
 
Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η βουλευτής Ν. Δράμας, κ. Χαρά Κεφαλίδου, η οποία σημείωσε πως με τις εκλογές της Κυριακής ολοκληρώνεται η οργανωτική ανασυγκρότηση του Κινήματος, όμως έτσι τους δίνεται και μια πολύ καλή ευκαιρία, σε μια εποχή που οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν, να συζητήσουν για το μέλλον της παράταξης.

Ραγδαίες οι εξελίξεις 

«Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, που δεσμεύει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια, τις εξελίξεις για την Μακεδονία, και την συμφωνία στο Eurogroup» σημείωσε.
 
Οι τελευταίες εξελίξεις, ιδίως όσο αφορά το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, έχει αφυπνίσει πολύ κόσμο, ο οποίος δεν έβγαινε σε συλλαλητήρια για θέματα οικονομίας, που έχουν ανατρέψει τις ζωές μας. Το θέμα της Μακεδονίας όμως, φαίνεται ότι ήταν η αφορμή για να εκφραστεί συνολικά ο κόσμος, και μέσα από αυτό το μεγάλο εθνικό θέμα να πει ένα «φτάνει πια» σε όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια εκτίμησε η κ. Κεφαλίδου.
 

Η ίδια θεωρεί πως ήταν μια κακή συμφωνία αυτή που υπογράφηκε στις Πρέσπες, καθώς πρόκειται για μια βιαστική απόφαση χωρίς να ερωτηθεί ο Ελληνικός λαός αφού το 80% του κοινού είναι αρνητικό σε αυτή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η υπογραφή της οποίας δεσμεύει τις όποιες εξελίξεις από εδώ και πέρα.
 
Θεωρεί δε πως είναι εύλογο να υπάρχουν αντιδράσεις, μιας και η συμφωνία υπογράφηκε ερήμην του κόσμου, της Βουλής αλλά και της κοινωνίας, για να διευκρινίσει όμως ότι είναι και ως παράταξη κατά της βίας και κατά της εξαλλότητας με την οποία κινούνται κάποιοι, σημειώνοντας πως αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαπαιδαγωγήσει τον κόσμο.
 
«Οι πλατείες των αγανακτισμένων έχουν τώρα μεταφερθεί στα συλλαλητήρια και τις πορείες που εκφράζουν ένα κόσμο που πραγματικά είναι στα όρια» σημείωσε, για αυτό θεωρεί πως πρέπει να δηλώσουμε όχι στο διχασμό, η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα  και να βρεθεί μια δυνατότητα συνεννόησης, και αυτό προσπαθεί να κάνει το Κίνημα Αλλαγής. 

Πρέπει να σταματήσει η εσωστρέφεια 

Ερωτηθείσα για το θέμα της εσωστρέφειας και των εσωτερικών διεργασιών που φημολογούνται στο Κίνημα το τελευταίο διάστημα, η κ. Κεφαλίδου θεωρεί πως με την εκλογική διαδικασία της Κυριακής κλείνουν ένα σημαντικό κεφάλαιο εσωστρέφειας στο εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής.  «Δεν είναι εύκολο το εγχείρημα, δημιουργήθηκε όμως μια ανάγκη να εκφραστεί ο κατακερματισμένος χώρος της κεντροαριστεράς» σημείωσε.
 
Και παρόλο που έχουν υπάρξει διαφορετικές απόψεις στην πορεία, κάτι που ανέδειξε με έντονο τρόπο το Μακεδονικό, η κ. Κεφαλίδου θεωρεί πως έχουν μόνο μία προοπτική, γιατί πιστεύει ότι ο κόσμος θέλει πια να ακούσει, ανάμεσα σε μια συντηρητική Νέα Δημοκρατία και ένα καταστροφικό ΣΥΡΙΖΑ, μια διαφορετική, καθαρή πρόταση, που δίνει μια άλλη προοπτική.
 
Το ΚΙΝΑΛ θέλει να παίξει ένα αυτόνομο, ρυθμιστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο, γι αυτό και η κ. Κεφαλίδου θεωρεί πως οι εκλογές της Κυριακής είναι μια πολύ καλή συγκυρία για να πουν ότι προχωρούν με όρους ενότητας, με τον καθένα να παίρνει ευθύνη για τις επιλογές του. 

Ώρα για μια άλλη ανανεωτική, προοδευτική δημοκρατική πρόταση 

Την άποψη ότι οι εξελίξεις δικαιώνουν την πρωτοβουλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφης Γεννηματά, πριν από περίπου ένα μήνα να ζητήσει εκλογές, εξέφρασε ο Βουλευτής Ροδόπης του κινήματος κ. Ιλχάν Αχμέτ.
 
Τότε, όταν είχε γίνει συζήτηση στη Βουλή, όλοι είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για αυτό που προσπαθεί να κάνει, όμως τελικά φάνηκε πόσο επίκαιρο ήταν και πως τα εθνικά θέματα το έφεραν στο προσκήνιο, εξήγησε ο ίδιος.
 
Αφενός για το Μακεδονικό, η κυβέρνηση χωρίς νομιμοποίηση υπέγραψε στις Πρέσπες, κάτι που αντιτίθεται στη βούληση του Ελληνικού Λαού, ένα θέμα για το οποίο η κ. Γεννηματά είχε ζητήσει τη σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών αρχηγών, κάτι που δεν έκανε δεκτό ο πρωθυπουργός.
 

Αφετέρου υπογράφηκε ακόμα ένα μνημόνιο την Παρασκευή, που επιβαρύνει τους Έλληνες με 5,5 δις ευρώ, από την αύξηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση του ΕΚΑΣ και μειώσεις συντάξεων, ένα 4ο αχρείαστο μνημόνιο το οποίο θα επιβαρύνει όλους τους Έλληνες.
 
«Νομίζουμε ότι είναι η ώρα του Κινήματος Αλλαγής, για μια άλλη ανανεωτική, προοδευτική δημοκρατική πρόταση» σημείωσε, για αυτό θεωρεί πως θα πρέπει να τελειώσει η εσωστρέφεια και να προχωρήσουν, μιας και είναι άδικο για το Κίνημα Αλλαγής να υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις.
 
Πέρυσι το καλοκαίρι όλα τα κόμματα που συμμετέχουν πήραν μια γενναία απόφαση, να απευθυνθούν στη βάση για να επιλέξει ποιος θα ηγηθεί του ΚΙΝΑΛ, με την κ. Γεννηματά να επικρατεί, και να μπαίνουν όλες οι θέσεις στην προγραμματική συμφωνία που έγινε. «Από εκεί και πέρα να μην ακολουθούμε τη συλλογικότητα και ο καθένας να κάνει το δικό του συλλογικό παζάρι, είναι άσχημο για τον προοδευτικό χώρο» τόνισε ο βουλευτής Ροδόπης, επισημαίνοντας πως όσοι δεν πίστευαν πραγματικά το εγχείρημα αυτό από μέσα τους και δεν ήθελαν να γίνει αυτή η ένωση στην κεντροαριστερά, έπρεπε να το έχουν πει από την αρχή. «Έχουν ταλαιπωρήσει ήδη τους ψηφοφόρους, και αυτό θα καταγραφεί στη συνείδηση όλων όσων στήριξαν το Κίνημα Αλλαγής» κατέληξε ο κ. Ιλχάν Αχμετ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.