Αυτη την Κυριακη «Ο Αη Βασιλης παιζει μπασκετ»

Επίλεκτοι καλαθοσφαιριστές των All Star Komotini «αναμετριούνται» με τα αστέρια του παρελθόντος Veteran All Star Komotini ΑΕ Κομοτηνής, ΓΑΣ Κομοτηνής και Α.Π.Σ. ΑΙΑΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την συγκέντρωση τροφίμων για τις άπορες οικογένειες της πόλης μας

Ο Άη Βασίλης μπορεί και φέτος να φτάσει λίγο αργοπορημένος στην πόλης μας, σε ό,τι τουλάχιστον αφορά τις άπορες οικογένειες που «επισκέπτεται» τα τελευταία χρόνια, ωστόσο πριν την επίσημη άφιξή του, αυτή την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου θα κάνει μία σύντομη στάση στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, όπου φορώντας τα αθλητικά του θα συμμετέχει στην εθελοντική δράση «Ο Άη Βασίλης παίζει μπάσκετ».
 
Πρόκειται για μια μπασκετική γιορτή μεταξύ των εν ενεργεία και των παλαίμαχων παιχτών των ομάδων της πόλης μας, ήτοι της ΑΕΚ, του ΓΑΣ και του Αίαντα Κομοτηνής, που διοργανώνεται από τους τρεις αυτούς αθλητικούς μας συλλόγους, υπό την αιγίδα της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής και τη συμμετοχή αρκετών χορηγών που συνέδραμαν, όπως το γυμναστήριο actionclub, τα Αστικά Κομοτηνής, τη Λέσχη Κομοτηναίων, τα τεχνικά έργα «Λεχούδης», την εταιρεία «Αγροεφόδια», τα καύσιμα – λιπαντικά «Πούλος» και την θέρμανση «ΕΚΟ Πεταλωτής».
 
Οι επίλεκτοι εν ενεργεία καλαθοσφαιριστές (All Star Komotini) θα αντιμετωπίσουν τα αστέρια του παρελθόντος (Veteran All Star Komotini), σε μια αναμέτρηση που υπόσχεται να προσφέρει πλούσιο θέαμα και έντονες συγκινήσεις σε όσους θα την παρακολουθήσουν. Οι τελευταίοι πέραν της παρουσίας τους καλούνται να «συνδράμουν» με τρόφιμα τα οποία θα γεμίσουν τους σάκους του Άη Βασίλη που θα βρίσκονται στο γήπεδο και με τα οποία θα στηρίξουν τις άπορες οικογένειες της Κομοτηνής.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ανάμεσα στα πέντε δεκάλεπτα της αναμέτρησης θα υπάρχουν γυμναστικές, χορευτικές και μπασκετικές επιδείξεις, από το actionclub, τους Alma Libre αλλά και τα παιδικά τμήματα των τριών μπασκετικών ομάδων, που θα δείξουν στην πράξη το μέλλον του μπάσκετ στην πόλη μας, ενώ όπως αποφασίστηκε μέρος των κερδών από το κυλικείο του κλειστού γυμναστηρίου, που θα είναι ανοιχτό, θα διατεθούν για την ενίσχυση του σκοπού της εκδήλωσης.
 
Την ομάδα των εν ενεργεία καλαθοσφαιριστών (All Star Komotini) συνθέτουν οι κ.κ. Θεόδωρος Λεφής, Σταύρος Χονδρόπουλος, Λεωνίδας Διαμαντίδης, Χρήστος Νικάκης, Κίμων Λεχούδης, Θεοδόσης Μπακιρτζής, Γιώργος Κουτσοβασίλης, Δημήτρης Βαχαρίδης, Νάσος Αθανασίου, Χασάν Βελή, Κώστας Τερζίδης, Χαλήλ Καδήρ, Παναγιώτης Σαββίδης, Ισίδωρος Λεμονίδης, Αναστάσης Μπορμπίδης, ενώ το «αντίπαλο» ρόστερ των παλαιμάχων οι κ.κ. Χάρης Μπιμπισίδης, Στεπάν Ματεοσιάν, Νίκος Παπαδόπουλος, Σωφρόνης Παππουής, Νεοκλής Λεμονίδης, Κώστας Ντίνας, Ζαχαρίας Γεωργιάδης, Πασχάλης Αθανασίου, Χρήστος Χατζόπουλος, Κώστας Γαλανάκης, Μάκης Μερκουρίδης, Δημήτρης Οικονομίδης, Σάκης Μπαμπαθανάσης, Γιώργος Μαρκολέφας, Γιάννης Πεταλωτής και Γιώργος Παπουτσίδης.
 
Στο πλευρό τους οι προπονητικές, ήτοι σε ό,τι αφορά τους εν ενεργεία καλαθοσφαιριστές της πόλης μας ο κ. Θέμης Κουκοβίνος και ο «δικός μας» Βασίλης Στοάκης και οι κκ. Αλέκος Καρυπίδης και Δήμητρα Δόλωμας, σε ό,τι αφορά τους παλαιμάχους.
 
Με αφορμή την εθελοντική αυτή δράση οι έχοντες την πρωτοβουλία κ. Σωφρόνης Παπουής, γενικός αρχηγός της ΑΕ Κομοτηνής και ο κ. Κίμων Λεχούδης, παίκτης και προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή, επισκέφθηκαν το «Ράδιο Παρατηρητής 94FM» και μίλησαν για το περιεχόμενο της δράσης αλλά και γενικότερα για την αξία του αθλητισμού και του μπάσκετ στην περιοχή μας. 

Σωφρόνης Παπουής «Εμείς, τόσο σαν ΑΕ Κομοτηνής, σαν ΓΑΣ καις σαν Αίαντας, αποδεικνύουμε καθημερινά την αγάπη μας για το μπάσκετ»

Όπως εξήγησαν η όλη ιδέα ξεκίνησε μέσα από τη θέληση και των δύο, ως δύο εκ των νεότερων στελεχών της μπασκετικής κοινότητας της πόλης μας, να αποδείξουν πως η νέα γενιά έχει την θέληση και προσπαθεί να αναδείξει τα θετικά του αθλήματος αλλά και την προσπάθεια που γίνεται μέσα από όλους τους μπασκετικούς συλλόγους της πόλης.
 
«Θέλαμε να κάνουμε κάτι πιο διασυλλογικό για το μπάσκετ της Κομοτηνής, με φιλανθρωπικό σκοπό» τόνισε ο κ. Σωφρόνης Παπουής για να καταλήξει πως η επιθυμία τους αυτής συνέπεσε με την εθελοντική δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα» που τους έδωσε την ευκαιρία και να κάνουν πράξη την ιδέα τους και να συνδυάσουν με ένα πολύ ενδιαφέρον μπασκετικό θέαμα για όλο το φίλαθλο, και όχι μόνο, κοινό της Κομοτηνής, βάζοντας στην ουσία «αντιμέτωπους» παίκτες αλλά και «δασκάλους».
 
Όπως τόνισε ο ίδιος το να διοργανώσει κάποιος μία αντίστοιχη δράση είναι εύκολο, αρκεί να υπάρχει η θέληση και «εμείς, τόσο σαν ΑΕ Κομοτηνής, σαν ΓΑΣ καις σαν Αίαντας, αποδεικνύουμε καθημερινά την αγάπη μας για το μπάσκετ, γεγονός που φαίνεται και από το ότι ο ΓΑΣ και η ΑΕΚ φέτος πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όπως και ο Αίαντας στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ».
    
«Αυτό που δεν βλέπει ο κόσμος είναι ότι καινούργια παιδιά προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα» συνέχισε ο ίδιος απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε όλη την τοπική κοινωνία τόσο στη δράση της Κυριακής όσο και στους αγώνες των τοπικών ομάδων, επισημαίνοντας πως «η στήριξη θα πρέπει να υπάρχει καθώς η Κομοτηνή κατά την προσωπική μου άποψη ήταν και θα είναι μπασκετική πόλη». 

Κίμων Λεχούδης «Υπάρχουν πολλά παιδιά με ταλέντο στην πόλη μας που μπορούν να φτάσουν ψηλά το μπάσκετ, αλλά θέλει κόπο, χρόνο και συνεννόηση από όλους για να φτιάξουμε κάτι καλύτερο»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ.Κίμων Λεχούδης ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία των ομάδων της πόλης αλλά και τα αποτελέσματα την συνεργασίας αυτής, υπογραμμίζοντας πως έχουν γίνει θετικά βήματα, όχι όμως στα επίπεδα που οι ίδιοι επιθυμούν. « Φέτος με την άνοδο της Αθλητικής Ένωσης έχει γίνει μία πολύ καλή αρχή. Συνεργαζόμαστε και έχουμε δει καλά αποτελέσματα, ο κόσμος έρχεται και γεμίζει τα γήπεδα» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος για να σημειώσει ωστόσο πως «σήμερα έχει αλλάξει και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι οικογένειες τον αθλητισμό και το μπάσκετ ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα παιδιά τους, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στην επιβίωσή του. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως λάθος ωστόσο θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι υπάρχουν πολλά παιδιά με ταλέντο στην πόλη μας που μπορούν να φτάσουν ψηλά το μπάσκετ, αλλά θέλει κόπο, χρόνο και συνεννόηση από όλους για να φτιάξουμε κάτι καλύτερο. Εγώ ελπίζω ότι θα τα ζήσουμε τα καλύτερα αρκεί να υπάρχει και η θέληση». 

«Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι πως πλέον τα παιδιά είναι αρκετά και θα πρέπει να αρχίσουμε να παράγουμε παίκτες»

Δια του λόγου το αληθές όπως υπογράμμισε ο κ. Παπουής συνολικά και στις ακαδημίες των τριών μπασκετικών συλλόγων της πόλης υπάρχουν περισσότερα από 350 παιδιά, στα οποία πρέπει πάνω απ’ όλα «να δώσουμε να καταλάβουμε ότι το μπάσκετ είναι ένα χαρά, είναι ένα άθλημα μέσα από το οποίο τα παιδιά κοινωνικοποιούνται και μέσα από την ομάδα και τις αρχές που θα πάρουν θα διαμορφώσουν και την μετέπειτα ζωή τους». Στην κατεύθυνση αυτή όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος «θα πρέπει να αντιληφθούμε και όλοι οι εμπλεκόμενοι πως πλέον τα παιδιά είναι αρκετά και θα πρέπει να αρχίσουμε να παράγουμε παίκτες . Πρέπει να γίνει κάτι εντελώς διαφορετικό στην Κομοτηνή, κάτι το οποίο θα παρακινήσει τα καινούργια παιδιά και να ασχοληθούν με το μπάσκετ και έπειτα να διεκδικήσουν μία θέση και σε μεγαλύτερες κατηγορίες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.