Αυτα ειναι τα νομοσχεδια που καταθετει αμεσα η κυβερνηση

Στόχος να ψηφιστούν μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση έτσι ώστε να κατατεθούν στη Βουλή τρία νομοσχέδιο μέχρι το τέλος του Ιουλίου, μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. 

Οργάνωση του κράτους 

Το πρώτο νομοσχέδιο είναι αυτό για το επιτελικό κράτος που κατατέθηκε στη βουλή την Πέμπτη  με στόχο να ψηφιστεί έως την Πέμπτη 8 Αυγούστου.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την αποκομματικοποίηση δημόσιας διοίκησης, την επιλογή γενικών διευθυντών στην ιεραρχία με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο και τη σύσταση Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, καθώς και μια σειρά από άλλες διατάξεις που θα κάνουν το κράτος πιο λειτουργικό, πιο επιτελικό. Βασικός στόχος που διατρέχει όλο το νομοσχέδιο είναι κανόνες που θυμίζουν τη διοίκηση μεγάλου οργανισμού, ώστε το κράτος να είναι παραγωγικό και αποτελεσματικό.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο προβλέπεται η επαναφορά του υπουργικού συμβουλίου με οργανόγραμμα και συλλογικές διαδικασίες.

Το νομοσχέδιο περιγράφει αναλυτικά τις διαδικασίες με βάση τις οποίες θα γίνονται ο προγραμματισμός και η παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.
Μέσω του νομοσχεδίου θα προκύψει μία ανεξάρτητη αρχή, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η οποία θα λειτουργεί στα πρότυπα της ΑΑΔΕ. 

Φορολογικό νομοσχέδιο 

Το δεύτερο νομοσχέδιο θα είναι το φορολογικό. Αυτό θα εισαχθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σήμερα Παρασκευή και θα ψηφιστεί μέχρι τις 30 Ιουλίου ή το αργότερο μέχρι την 1η Αυγούστου.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2019 κατά 22% μεσοσταθμικά και η βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων θα αποτελούν τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου. 

Πολυνομοσχέδιο 

Το τρίτο νομοσχέδιο είναι διυπουργικό, θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή την Τρίτη 30 Ιουλίου και θα ψηφιστεί έως την Πέμπτη 8 Αυγούστου.

Θα περιλαμβάνει μια σειρά από διατάξεις διαφόρων Υπουργείων για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ, τις διορθωτικές παρεμβάσεις στους Ποινικούς Κώδικες, την κατάργηση του άσυλου στα Πανεπιστήμια, την οργάνωση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις Υπουργείων, με σκοπό την άμεση προώθηση του κυβερνητικού έργου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.