Αφηστε ολα τα ποδηλατα να τρεξουν

Την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου γιόρτασε η Κομοτηνή

Με μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής

Με μια συμβολική, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει ο κορωνοϊός, που όμως μετατράπηκε σε πραγματική γιορτή, μέσα από τον ενθουσιασμό των μικρών ποδηλατών, γιόρτασε και η Κομοτηνή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουνίου.

Το άλσος της Αγίας Παρασκευής μετατράπηκε σε μια μίνι πίστα, όπου οι μικροί ποδηλάτες που έδωσαν το παρών πραγματοποίησαν μια διαδρομή μέσα σε αυτό, ενώ υπήρχε και μια μίνι πίστα εμποδίων για τους πιο έμπειρους, ή γενναίους.

H 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (World Bicycle Day) από το 2018.

Αυτή τη μέρα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη μιας κουλτούρας ποδηλασίας στην κοινωνία και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Και αυτό γιατί το ποδήλατο είναι ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο που βρίσκεται εν χρήσει για περισσότερο από δύο αιώνες. Όχι μόνο βοηθάει τους ανθρώπους σ' έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά προάγει τον σεβασμό για το περιβάλλον και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους του ΟΗΕ για την αειφόρο ανάπτυξη.

Ένα μήνυμα για την χρήση του ποδηλάτου

Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αντιπρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Κίμων Λεχούδης, με την σταδιακή αυτή επιστροφή στην κανονικότητα, θέλησαν να δώσουν το δικό τους μήνυμα για την παγκόσμια μέρα ποδηλάτου.

«Μικροί και μεγάλοι να έρθουμε στο πάρκο της πόλης, να διασκεδάσουμε και τα παιδιά να γνωρίσουν τι σημαίνει ποδήλατο» ανέφερε, ή και να το ξαναθυμηθούν, αν το ξέχασαν την περίοδο του κορωνοϊού.

Η δράση περιλάμβανε δύο τομείς. Στον έναν τομέα τα παιδιά που ενδιαφέρονται για την αγωνιστική ποδηλασία είχαν την ευκαιρία να κάνουν κάποια κόλπα και να δείξουν πως ξεπερνούν τα εμπόδια στην αγωνιστική πίστα. Στον δεύτερο τομέα, που απευθυνόταν κυρίως στους μικρότερους ποδηλάτες οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν μία μικρή διαδρομή.

Ο κ. Λεχούδης τόνισε πως είναι πολύ θετικό ότι τόσο ο αριθμός των συμμετεχόντων, όσο και ο αριθμός των θεατών ήταν σημαντικός, όλων των ηλικιών, θεωρώντας πως αποτελεί μια πολύ καλή αρχή για το μέλλον.

Οι μικροί Κομοτηναίοι μαθαίνουν να αγαπούν το Ποδήλατο

Τη σημασία της προσπάθειας που γίνεται για να αγαπήσουν οι μικρότεροι Κομοτηναίοι το ποδήλατο τόνισε ο Πρωταθλητής ποδηλασίας και προπονητής κ. Χαρούν Μολλά.

Για αυτό έστησαν τις δύο διαδρομές, και ήρθαν κάποια από τα παιδιά που προπονεί, για να χαρούν το ποδήλατο.

Σκοπός τους είναι πάντα να δίνουν την ευκαιρία στις νέες γενιές να αγαπήσουν το ποδήλατο, όμως λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν από τον κορωνοϊό, δεν μπόρεσαν να το εφαρμόσουν όπως θα ήθελαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.