Αφηνουν τα δημοτικα εδρανα και ανεβαινουν στη θεατρικη σκηνη;

Η ιδέα για το ανέβασμα παράστασης με συντελεστές τους δημοτικούς συμβούλους της Κομοτηνής

Στο πρώτο άκουσμα ενδεχομένως να ξαφνιάζει ή να προκαλεί αμφιβολίες. Δημοτικοί σύμβουλοι να αφήνουν τα δημοτικά έδρανα και να ανεβαίνουν στη σκηνή για να πρωταγωνιστήσουν σε θεατρική παράσταση…;
 
Κι όμως! Μία τέτοια πρωτότυπη ιδέα έχει αρχίσει ήδη να «ζυμώνεται» στους κόλπους των μελών του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής και δεν αποκλείεται, σε εύλογο χρονικό διάστημα, να πάρει «σάρκα και οστά» στη θεατρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ. Ως εμπνευστές και θερμοί υποστηρικτές της ιδέας φέρονται η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, κ. Σοφία Μενεσελίδου, αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης. Η συμμετοχή αμφότερων στο καστ της σχεδιαζόμενης παραγωγής, εφόσον με το καλό αυτή υλοποιηθεί, θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη. Επιπλέον, θετικοί, όπως πληροφορούμαστε, στη συμμετοχή τους σε μία τέτοια πρωτοβουλία έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, κ.κ. Γιάννης Γκαράνης, Στράτος Τσακιρίδης και Νατάσσα Λιβεριάδου, καθώς επίσης οι κ.κ. Χασάν Χασάν, από τη μείζονα αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου, και Νίκος Φακιρίδης, από τη δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».
 
Η όλη συζήτηση βρίσκεται βέβαια σε πρώιμο στάδιο και οπωσδήποτε θα απαιτηθεί ένα ικανό χρονικό διάστημα, μέχρι να ενημερωθούν προσωπικά όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, να διαμορφωθεί η ομάδα με τους «τολμηρούς» που δε θα διστάσουν να πατήσουν το θεατρικό σανίδι και φυσικά να επιλεγεί το θεατρικό έργο, στο οποίο θα βασίζεται η παράσταση.

Στον πυρήνα της επεξεργαζόμενης ιδέας βρίσκεται η πρόταση για το ανέβασμα ενός έργου με βαθύ κοινωνικό περιεχόμενο. Κεντρική στόχευση άλλωστε της πρωτοβουλίας δε θα είναι να προβάλλουν οι συντελεστές της τα όποια προσόντα και ταλέντα διαθέτουν πάνω στην υποκριτική, αλλά κατά βάση να μεταδώσουν πολύτιμα κοινωνικά μηνύματα και να αναδείξουν αξιακά πρότυπα. Αντίστροφα αναγνωσκόμενη η συγκεκριμένη στόχευση, καθιστά αυτονόητο ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δε θα διατρέξουν τον κίνδυνο να εκτεθούν από τις τυχόν αδυναμίες της σκηνική τους παρουσίας, μιας και δεν πρόκειται να δοκιμαστούν σε αυτές καθαυτές τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες. Βέβαια, από την ερασιτεχνική αυτή θεατρική τους απόπειρα κάποιοι δεν αποκλείεται να ανακαλύψουν τα άγνωστα έως τότε ταλέντα και δεξιότητές τους.
 
Όπως και να ‘χει, η τυχόν πραγμάτωση της περιγραφείσας ιδέας θα καταστήσει την Κομοτηνή πρωτοπόρα στο συγκεκριμένο εγχείρημα, αφού ανάλογό του δεν έχουμε εντοπίσει προς το παρόν σε άλλη περιοχή της χώρας. Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον την έκβαση της όλης πρωτοβουλίας… 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.