Αφιερωμενη στον Νεστορα Τσανακλη η πρωτη εκδηλωση της Εταιριας Θρακικων Μελετων

Για την Κομοτηνή της τελευταίας περιόδου της Οθωμανικής κυριαρχίας - Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Παπανικολάου

Με αφιερωματική εκδήλωση στον Νέστορα Τσανακλή εγκαινιάζει  η Εταιρεία Θρακικών Ερευνών της σειρά εκδηλώσεων που είχε προαναγγέλλει με τίτλο «Η Φυσιογνωμία της Κομοτηνής κατά την τελευταία περίοδο της Οθωμανικής κυριαρχίας (1800-1913)». 
 
Τίτλος της πρώτης εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου, είναι Νέστωρ Τσανακλής: Ο διαπρεπής γόνος και ευεργέτης της Κομοτηνής». 
 
Το θέμα θα «φωτίσουν» με τις ομιλίες τους η κ. Τζένη Κατσαρή- Βαφειάδη, φιλόλογος, η οποία θα αναφερθεί στις αναφορές και τις μνήμες της Κομοτηνής στον Νέστορα Τσανακλή, ο κ. Βασίλης Αϊβαλιώτης, γραμματέας του ΔΣ ΠΑΚΕΘΡΑ, ο οποίος θα αναλύσει το θέμα της επιχειρηματικής δραστηριοποίησης του Νέστορα Τσανακλή σε όλο τον κόσμο και ο κ. Βασίλης Ριτζαλέος, μεταδιδακτορικός ερευνητής του Τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας του ΔΠΘ, ο οποίος θα επικεντρωθεί στην επιχειρηματική δράση του Νέστορα Τσανακλή στην Αίγυπτο. 

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Έναρξη
19.00-19.30   Προσφωνήσεις – Χαιρετισμοί τοπικών αρχόντων
Ομιλίες
19.35-20.00   Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη, φιλόλογος
«Νέστωρ Τσανακλής και Κομοτηνή – Αναφορές και Μνήμες»
20.00-20.25   Βασίλης Αϊβαλιώτης,  γραμματέας Δ.Σ. ΠΑΚΕΘΡΑ «Τεκμήρια της ανά τον κόσμο επιχειρηματικής δράσης του Νέστoρα Τσανακλή»
20.25-20.50   Βασίλειος  Ριτζαλέος, μεταδιδακτορικός ερευνητής του Τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. «Νέστωρ Τσανακλής: Ο πρωτοπόρος βιομήχανος του καπνού και του κρασιού στη χώρα του Νείλου»
20.50-21.10   Συζήτηση
Να σημειωθεί ότι οι ομιλίες θα συνοδεύονται από προβολές

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.