Αφιερωμενη στις ιδρυτριες την ΧΕΝ Ελλαδας η φετινη γιορτη της ΧΕΝ Κομοτηνης

Συνεχίζουν μια παράδοση δεκαετιών με πολλαπλές δράσεις για τη γυναίκα τα μέλη της

Αφιερωμένη στις ιδρύτριες της ΧΕΝ στην χώρα μας, μια μικρή ομάδα γυναικών της προσφυγιάς που ένωσαν τις δυνάμεις, τις ικανότητες και το θάρρος τους, στην Αθήνα του 1922, καταρχάς για να στηρίξουν η μια την άλλη και κατόπιν, για να προσφέρουν υπηρεσίες και σε άλλες γυναίκες που τις είχαν ανάγκη, ήταν η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΧΕΝ Κομοτηνής που έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου.
 
Σε αυτή τη γιορτή, που έγινε με πολλή Χριστουγεννιάτικη διάθεση, δώρα και πλούσιο μπουφέ, με εδέσματα που παρασκεύασαν οι ίδιες, δράττοντας την ευκαιρία να έρθουν όπως κάθε χρόνο κοντά αυτές τις γιορτινές μέρες, τόνισε η κ. Ροδόπη Σταγκοπούλου, πρόεδρος του Τμήματος Κομοτηνής.
 

Όμως παράλληλα τιμούν και την ΧΕΝ Ελλάδας, ενθυμούμενες τις προσφυγοπούλες από τη Σμύρνη, μέλη της παγκόσμιας οργάνωσης στις παλιές πατρίδες, που ίδρυσαν στην Αθήνα το 1922 την ΧΕΝ Αθηνών.
 
«Ήταν αυτές, πέντε με δέκα κορίτσια, που συναντήθηκαν μέσα στο δύσκολο τοπίο της προσφυγιάς, για να βοηθήσουν η μία την άλλη, και έτσι ιδρύθηκε η ΧΕΝ στην Ελλάδα, και συνεχίζει να υπάρχει μέχρι σήμερα» ανέφερε, με όλες τις ΧΕΝ της χώρας, και αυτή της Κομοτηνής, να συνεχίζουν αυτό το έργο.
 

Στην πόλη μας άλλωστε αναπτύσσει πολλαπλές δράσεις, με τις ομάδες βιβλίου φιλαναγνωσίας, φιλοξένησαν τα κορίτσια με το κουκλοθέατρο, που θα δοθεί στις 21 Δεκεμβρίου ένα παραμύθι για τα δικαιώματα του παιδιού, ενώ θα συνεχίσουν τις δράσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τόνισε.
 
Έμφαση όμως δίνουν, η ΧΕΝ και τα μέλη της, στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, σημείωσε η κ. Σταγκοπούλου, ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα και αυτή τη στιγμή μελετούν γιατί θέλουν να είναι και βιωματικό, και θα βγάλουν προς τα έξω το επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.