Αφιερωμα στο Γιαννη Ριτσο

Μια σειρά εκδηλώσεων έχει προετοιμάσει η Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης, κάποιες εκ των οποίων σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Ροδόπης. Αρχής γενομένης με το αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο ανήμερα τη μέρα της γυναίκας.

«Διανύουμε το έτος Ρίτσου. Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ροδόπης και η Πολιτιστική Κίνηση αποφάσισαν μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες στο μεγάλο μας ποιητή Γιάννη Ρίτσο. Και ξεκινάμε την 8η Μάρτη με ένα αφιέρωμα στην ημέρα της γυναίκας. «Οι γυναίκες στη ζωή του Γιάννη Ρίτσου»

Η αδελφή του, η γυναίκα του, η συνεργάτιδά του… γυναίκες που έπαιξαν σημαντικό και καταλυτικό ρόλο στη ζωή και το έργο του. Ντοκιμαντέρ, απαγγελία και λίγα λόγια για τον ποιητή θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της εκδήλωσης που έχουν ετοιμάσει και θα παρουσιάσουν τα μέλη του συλλόγου. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες. Σε κάθε γυναίκα. Την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 7:30 στην αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης επί της Φιλίππου 31 δίπλα στο 3ο Γενικό Λύκειο», σημειώνει το μέλος του Δ.Σ. Πολιτιστικής Κίνησης.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει σύντομη εισήγηση από τη Δώρα Κάσσα – Παπαδοπούλου. Ακολουθεί απαγγελία του ποιήματος «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» από τη Σούλα Κυρατζόγλου, την Καίτη Σταμπόλη και την Τζένη Γκουμουσιάν. Στο πιάνο η Ινώ Παπαδοπούλου. Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου και της Ηρώς Σγουράκη (78΄) «Αυτοβιογραφία του Γιάννη Ρίτσου».

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Μαρτίου 2009

Ττο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης κατά το μήνα Μάρτιο του 2009 είναι το εξής:

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009, ώρα: 7.30 μ. μ.

Αφιέρωμα στο Νίκο Εγγονόπουλο: Σύντομη εισήγηση από τη Δώρα Κάσσα – Παπαδοπούλου και προβολή ντοκιμαντέρ του Τάσου Ψαρρά (52΄ 36΄΄) από τη σειρά «Εποχές και Συγγραφείς» με θέμα τη ζωή και το έργο – ποιητικό, ζωγραφικό – του Νίκου Εγγονόπουλου.

Συνδιοργάνωση: Σύνδεσμος Φιλολόγων και Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009, ώρα: 9 μ. μ.

Παρουσίαση 3 μονόπρακτων της Μαρίας Βίτσα με θέματα: τον καταναλωτισμό και τις ανθρώπινες σχέσεις. Από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Αλεξανδρούπολης «Φωνές».

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009, ώρα : 8 μ. μ.

Ομιλία για το Σκεπαστό Ανατολικής Θράκης και προβολή ντοκιμαντέρ της Τέσας Δουλκέρη: «Σκεπαστό. Η συνάντηση». (15΄)

Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Σκεπαστιανών και Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.