Αφιερωμα στη Μελινα Μερκουρη θελει να πραγματοποιησει η Επιτροπη Ισοτητας του Δημου Κομοτηνης

Με αφορμή τον εορτασμό του έτους Μελίνα Μερκούρη και τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή της

Την δεύτερη συνεδρίαση της πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Κομοτηνής, με κύριο θέμα την διοργάνωση εκδήλωσης για το «Έτος Μελίνα Μερκούρη», που γιορτάζεται φέτος με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή της.

Και παρά το γεγονός ότι οι γενικότεροι περιορισμοί λόγω του κορωνοϊού έχουν δημιουργήσει αντικειμενικές δυσκολίες, ελπίδα τους είναι πως θα μπορέσουν να κάνουν κάτι για να τιμήσουν την μνήμη της σπουδαίας πολιτικού και ηθοποιού, σημείωσε ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Στράτος Τσακιρίδης.

Μάλιστα θέλουν να κάνουν την εκδήλωση στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ θέλουν να έρθουν και σε επαφή με το ΔΗΠΕΘΕ, μιας και η Μελίνα ήταν η εμπνευστής τους, ώστε να συμβάλλει και αυτό αν γίνεται στην εκδήλωση.

Η Μελίνα Μερκούρη ήταν σημαντική και εμβληματική για όλες τις γυναίκες της Ελλάδας αλλά και του κόσμου» σημείωσε ο κ. Τσακιρίδης, για αυτό και σκέφτονται να προσπαθήσουν να κάνουν μια δράση στις 18 Οκτωβρίου, ημερομηνία των γενεθλίων της.

Θα γίνει ό,τι μπορεί να γίνει, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν με τον κορωνοϊό, με τον κ. Τσακιρίδη να προτείνει την προβολή ταινίας, ίσως σε συνδυασμό με κάποια ομιλία για την Μελίνα, ενώ θα προσεγγίσουν και το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής για τη συμμετοχή του.

Συναντήσεις για θέματα ισότητας και των γυναικών

Γενικά η επιτροπή, ως συμβουλευτικό όργανο του Δήμου, θέλει να αναδείξει τα θέματα και τα ζητήματα των γυναικών, τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι, ενώ θέλουν να δώσουν έμφαση και σε ζητήματα όπως η σεξουαλική παρενόχληση και η ενδοοικογενειακή βία.

Για αυτό και ήδη έχουν πραγματοποιήσει μια συνάντηση με την δομή της στέγης κακοποιημένων γυναικών, που τους έδωσαν μια γενικότερη εικόνα της κατάστασης αλλά και ειδικότερα πως αυτή διαμορφώθηκε με τους περιορισμούς του κορωνοϊού.

Θα συνεχίσουν δε τις επαφές, θέλοντας να αναδείξουν τα ζητήματα που αφορούν την ισότητα στην περιοχή μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.