Αεροψεκασμος για τα κουνουπια στον Ιασμο

Την Τετάρτη 1 Αυγούστου

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που διενεργεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, θα διενεργηθεί αεροψεκασμός ακμαιοκτονίας για καταπολέμηση των κουνουπιών την Τετάρτη 1 Αυγούστου.
 
Ο αεροψεκασμός θα διενεργηθεί στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον Ιάσμου της Π.Ε. Ροδόπης (εκτός κατοικημένων περιοχών) μετά την δύση του ηλίου και για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τις 2 ώρες
Η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ροδόπης παρακαλεί να μην κυκλοφορούν στο φυσικό περιβάλλον της παραπάνω περιοχής, άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού, για λόγους καθαρά προληπτικούς.
 
Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
 
Η εφαρμογή θα γίνει με ευθύνη του ανάδοχου φορέα και τη χρήση ελικοπτέρου που φέρει ειδικό και κατάλληλο εξοπλισμό με εγκεκριμένα για το σκοπό σκευάσματα που ορίζονται από τη νομοθεσία.
 
Κατά τη διάρκεια του αεροψεκασμού θα υπάρχει συνεχής επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες υπαλλήλους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Σε περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, ο αεροψεκασμός θα γίνει εντός των επομένων ημερών.

Info

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ροδόπης: 2531354141, 2531354107, 2531354106

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.