Αεικινητο και τη νεα ακαδημαικη χρονια το Τμημα Ελληνικης Φιλολογιας του ΔΠΘ

Συνέδρια «πόλος έλξης» της αφρόκρεμας του εγχώριου και μη επιστημονικού δυναμικού και τελετή επιτιμοποίησης της εκ Ρωσίας Νεοελληνίστριας Φατίμα Ελόεβα

Στο χθεσινό φύλλο του «ΠτΘ» φιλοξενήσαμε την συνέντευξη της Προέδρου του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Ζωή Γαβριηλίδου, η οποία ανακοίνωσε δια μέσου της συχνότητας του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» την υλοποίηση του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Euralex το 2020 στην Κομοτηνή.
 
Λίγες μέρες πριν από την ίδια συχνότητα ανακοινώθηκε διά στόματος δύο καθηγητών του Τμήματος και συγκεκριμένα των κ.κ. Γιώργου Τσομή και Ιωάννας Παπαδοπούλου η διοργάνωση εντός του Σεπτεμβρίου του θερινού σχολείου για «Το αρχαίο δράμα ως παραστατική τέχνη» που επίσης διοργανώνει το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ.
 
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ειδικότερα το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας αυτού, τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει ιδιαίτερο ζήλο στην διοργάνωση και φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξωτερίκευσης του έργου του οποίου λαμβάνει χώρα εντός αυτού, της σύνδεσής του με την κοινωνία αλλά και στο πλαίσιο της περαιτέρω γνωστοποίησης της περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο επιστημονική και ακαδημαϊκό προσωπικό από όλο τον κόσμο που συμμετέχει.
 
Έτσι αδράξαμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την παρουσία της κ. Γαβριηλίδου και για την γνωστοποίηση των έως τώρα οριστικοποιημένων διοργανώσεων που αναμένεται να λάβουν χώρα την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά από το Τμήμα Φιλολογίας του ΔΠΘ, ξεκινώντας από το Συνέδριο με θέμα «Η Νέα Ελληνική γλώσσα στον Παρευξείνιο Χώρο και στα Βαλκάνια» που διοργανώνει μεταξύ άλλων σε συνεργασία με τα Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών και Ιστορίας – Εθνολογίας του ΔΠΘ από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου.
 
Ακολουθεί το Συνέδριο αφιέρωμα στον μεγάλο φιλόλογο Στυλιανό Αλεξίου, στις 3-4 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, όπου σύμφωνα με την ίδια θα δώσει το παρών όλη η «αφρόκρεμα» της ελληνικής ακαδημαϊκής ζωής ώστε να του αποτίσει τον δέοντα φόρο τιμής και έπειτα σειρά έχει η τελετή επιτιμοποίησης της κ. Φατίμα Ελόεβα, πρόεδρο του Τμήματος Βυζαντινής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, υπεύθυνη του Τμήματος ελληνικών Σπουδών, στις 4 Οκτωβρίου.

Στις 28-29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο των Λατινιστών του Τμήματος με θέμα «Investigating the translation process in humanistic Latin translation of Greek texts», με την συμμετοχή κορυφαίων scholars του χώρου, ενώ η χρονιά θα ολοκληρωθεί με το συνέδριο που αφορά στις στρατηγικές εκμάθησης στα τέλη του Αυγούστου του 2017.
 
Και αυτά είναι μόνο τα μέχρι στιγμής ανακοινώσιμα. Να ευχηθούμε στην διοίκηση του Τμήματος αλλά και στο καθηγητικό προσωπικό καλή δύναμη και πάντα δημιουργικοί. Ν.Β

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.