Αδωνης Γεωργιαδης: Η φιλοφρονηση προς τον Κυρ. Μητσοτακη και η αναγνωριση του Β. Μειμαρακη ως -θεωρητικου- φαβορι

Μία ακόμα δήλωση, από αυτές που ερμηνεύονται ως προαναγγελία της στάσης που θα κρατήσει στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ- εφόσον φυσικά δε βρίσκεται εκείνος στη δυάδα των προκριθέντων- έκανε σήμερα, κατά την παρουσία του στην Κομοτηνή, ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης. Κληθείς να σχολιάσει άρθρο του συνυποψήφιού του, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ανάγκη ριζικών αλλαγών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Γεωργιάδης συμφώνησε απόλυτα με τις απόψεις που διατυπώνονταν σε αυτό και, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, σχολίασε ότι «η υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια συγκροτημένη υποψηφιότητα ενός ανθρώπου, που καταθέτει συγκροτημένες προτάσεις». «Το ίδιο προσπαθώ να κάνω κι εγώ», συμπλήρωσε, «το ίδιο ελπίζω να κάνουν κι οι άλλοι δύο».
 
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που ο κ. Γεωργιάδης προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις φιλοφρόνησης με αποδέκτη τον συνυποψήφιό του για την αρχηγεία της Νέας Δημοκρατίας. Στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα λίγο πριν από την-αναμενόμενη τότε για τις 22 Νοεμβρίου- εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση, είχε δηλώσει για τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «έχουμε 100% ταύτιση απόψεων στην οικονομία και τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις».
 
Εξάλλου, η θετική διάθεση του κ. Γεωργιάδη έναντι του συνυποψηφίου του, κ. Μητσοτάκη, αποτυπώθηκε και στη θερμή χειραψία, που επιφύλαξε σήμερα για τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, κ. Χρήστο Μέτιο, που ως γνωστόν υποστηρίζει την υποψηφιότητα του δεύτερου. Οι δύο άνδρες είχαν μία σύντομη συνομιλία, σε πολύ θετικό όπως διαφάνηκε κλίμα, παρουσία και του προέδρου της ΝΟΔΕ, κ. Ντίνου Μορφακίδη.

Στις δηλώσεις του, πάντως, ο κ. Γεωργιάδης δεν άφησε παραπονεμένο ούτε τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αναγνωρίζοντάς του ένα θεωρητικό προβάδισμα στην κούρσα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, διέκρινε αρχικά ότι «είναι άγνωστο το αποτέλεσμα αυτής της κούρσας» και ότι «θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή, το ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν», για να παραδεχτεί ωστόσο ότι «ασφαλώς θεωρητικά ο κ. Μεϊμεράκης έχει ένα προβάδισμα με την έννοια ότι είναι ο πιο παλαιός στο κόμμα και ο πιο αναγνωρίσιμος κομματικά, αλλά από εκεί και πέρα είναι μια ανοιχτή στην κοινωνία διαδικασία». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.