Αδικη ηττα στο τελος για τον ΠΑΟΚ Κοσμιου!

Κεραυνός Πέρνης - ΠΑΟΚ Κοσμίου 1-0
Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου ήταν ανταγωνιστικός, έπεισε με την απόδοση του, είχε τις καλύτερες στιμές της αναμέτρησης όμως μια κεφαλιά  του Τζιβανόπουλου στο 83ο λεπτό έδωσε φιλί ζωής στον Κεραυνό Πέρνης που πήρε τη νίκη με 1-0 προσθέτοντας άλλους τρείς βαθμούς στο…σακούλι και πλέον βρίσκεται στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.
 
Στο δημοτικό γήπεδο της Χρυσούπολης Κεραυνός Πέρνης και ΠΑΟΚ Κοσμίου συναντήθηκαν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής κατηγορίας σ' ένα παιχνίδι που διεξήχθη κάτω από έντονη βροχόπτωση που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών δημιουργώντας σε κάποια σημεία του γηπέδου μικρές “λίμνες”.
 
Η εικόνα του αγώνα:
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι όπως ήταν φυσικό προσπαθούσαν να βρούν χώρους και να “ξεκλειδώσουν” την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει διπλή ζώνη άμυνας δυσκολεύοντας σε μεγάλο βαθμό τον Κεραυνό.

Στο 20' στην πρώτη αξιοσημείωτη φάση του παιχνιδιού ο Καλτσάς προωθήθηκε στην επίθεση και έπειτα από κόντρες επιχείρησε ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Δεληγιάννη, ο οποίος όμως φαινόταν να ελέγχει την φάση. Οχτώ λεπτά αργότερα το Κόσμιο έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μπεί μπροστά στο σκορ με τον Στοΐνοβιτς να εκτελεί κόρνερ στο πρώτο δοκάρι με τον Δημοσθένους να πετάγεται και με προβολή να στέλνει την μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρίζου.

 
Δεύτερο ημίχρονο:
Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με διάθεση να δημιουργήσουν περισσότερο επιθετικά βλέποντας πως ο Κεραυνός είχε ανεβάσει την αμυντική του γραμμή αρκετά ψηλά και έτσι υπήρχαν χώροι προκειμένου το σύνολο του κ.Αϊβάζη να γίνει περισσότερο επικίνδυνο. 
 
Στο 50' ο Μαυράκης “έπιασε” δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Φιλιππίδης έκανε ωραία κούρσα από τη δεξιά πλευρά βγάζοντας δυνατή σέντρα με την μπάλα να βρίσκει σε πλάτη αμυντικού, να κατευθύνεται προς τα δίχτυα όμως λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή να κολλάει σε μία από τις “λίμνες” του γηπέδου και στη συνέχεια να απομακρύνεται από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.
 
Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ Κοσμίου με παιχνίδι κυρίως από τα πλάγια δημιουργούσε συνεχώς καταστάσει για γκολ όμως στην τελική προσπάθεια υπήρχε έλλειψη καθαρού μυαλού,  κάτι που στο τέλος στοίχισε. Οι φιλοξενούμενοι στο 74' έχασαν την καλύτερη στιγμή τους στο παιχνίδι με τον Χαριτίδη να βρίσκει χώρο από τον άξονα και να κάνει δυνατό σουτ με τον Δεληγιάννη ωστόσο να έχει σωστή θέση και να αποκρούει με τον Πλασταρά στη συνέχεια να διώχνει πλάγια.
 
Το παιχνίδι είχε αποκτήσει φρενήρη ρυθμό και φαινόταν πως τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι αναζητούσαν  όσο τίποτα κάποιο τέρμα που θα τους χάριζε τη νίκη. Η τύχη εν τέλει “χαμογέλασε” στην ομάδα της Πέρνης και στο 83ο λεπτό ο Μπουλγκούρας έβγαλε σέντρα από την δεξιά πλευρά με τον Τζιβανόπουλο ανενόχλητο να πιάνει την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του κάνοντας το 1-0, σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.
 
Τί κρατάνε:
 
Ο Κεραυνός Πέρνης κρατάει τους τρείς βαθμούς της νίκης, και μόνο. Η ομάδα του κ.Μαλαματά δεν κατάφερε να πιάσει υψηλά ποσοστά απόδοσης παίρνοντας ωστόσο τους τρείς βαθμούς, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί για τον στόχο της παραμονής.
 
Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου κρατάει την απόδοση του, η οποία ήταν αρκετά καλή, όμως πρέπει να αρχίσει να κατακτά και βαθμούς ιδίως όταν έχει τέτοια απόδοση.
 
Οι συνθέσεις των ομάδων:

Κεραυνός Πέρνης (Μαλαματάς): Ρίζος,  Καλτσάς, Μπουλγκούρας, Τσάκωνας, Λεγάτος, Σουκρήογλου, Λασπατζής, Γεωργιάδης(77′ Τσανακτσόγλου, 87′ Κλοκίδης), Κωστόπουλος(63′ Χαλπέτης), Χαριτίδης, Χατζηκυριάκου.
 

ΠΑΟΚ Κοσμίου (Αϊβάζης): Δεληγιάννης, Νάνος, Τριάντος, Πλασταράς, Δημοσθένους, Ζάγγουλος, Ταχτσόγλου (88' Βουλγαρίδης), Χατζητουλούσης (74' Λεβεντέλλης), Στοΐνοβιτς, Φιλιππίδης (86' Ξενάκης), Μαυράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.