Αδεσποτο κουταβι κυκλοφορουσε με σωληνα στο λαιμο

Στήθηκε «επιχείρηση» απεγκλωβισμού του στο δημοτικό κυνοκομείο της Κομοτηνής με την συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Το εικονιζόμενο κουτάβι εντόπισαν το πρωί της Τετάρτης, 17 Οκτωβρίου, υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής, στην περιοχή του Νέου Σιδηροχωρίου, το οποίο τριγυρνούσε έχοντας το κεφάλι του σφηνωμένο εντός ενός πλαστικού σωλήνα.
 
Άμεσα οι υπάλληλοι του Δήμου ειδοποίησαν το Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής, οι εργαζόμενοι του οποίου έσπευσαν στο σημείο και περισυνέλλεξαν το κουτάβι, οδηγώντας το στις εγκαταστάσεις του κυνοκομείου. Άμεσα ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής άντρες της οποίας έσπευσαν στο Κυνοκομείο και με την χρήση ειδικού τροχού έκοψαν τον σωλήνα, απεγκλωβίζοντας το ταλαιπωρημένο ζώο.
 

Σύμφωνα με τον ιατρό του κυνοκομείου κ. Θάνο Καραγιώργη το μικρό κουτάβι, μόλις 3,5 μηνών στάθηκε τυχερό μέσα στην ατυχία του, καθώς από την εξέταση που ακολούθησε δεν έφερε τραύματα, ενώ σήμερα Πέμπτη θα γίνει η πλήρης εξέτασή του, θα αποπαρασιτωθεί, θα εμβολιαστεί και θα τοποθετηθεί microchip.
 
Του κουτάβι είναι αρσενικό και εκτιμάται πως θα γίνει μεγάλου μεγέθους, ενώ όπως και το σύνολο των ζώων στο κυνοκομείο αναζητά μία καινούργια οικογένεια που θα το αγαπήσει και θα το φροντίσει.
 

Το περιστατικό αυτό δεν είναι μοναδικό στα ελληνικά δεδομένα, καθώς αντίστοιχα έχουν παρατηρηθεί σε άλλα μέρη της Ελλάδας,  ωστόσο για το πρόσφατο τουλάχιστον παρελθόν, είναι το πρώτο για την περιοχή μας. Στα προαναφερθέντα περιστατικά έχουν καταγραφεί και αυτά που άνθρωποι πέρασαν σωλήνες στον λαιμό ζώων, εν είδη «παιχνιδιού» – στην πραγματικότητα βασανιστηρίων – ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά εκείνα που αφορούν και σε τυχαία γεγονότα λόγω της ελεύθερης απόθεσης επικίνδυνων υλικών, όπως ο σωλήνας στο περιβάλλον. Ειδικά στην τελευταία περίπτωση πολλά είναι τα περιστατικά που τα ανθρώπινα «απόβλητα» μολύνουν την χλωρίδα και την πανίδα της χώρας μας, ιδίως σε ζώα του θαλάσσιου οικοσυστήματος.
 
Ζήτημα παιδείας και αυτό! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.