Αδεσποτα και Ανθρωπια

Είναι αλήθεια πως όσο και να προσπαθούμε δυστυχώς δεν καταφέρνουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Όλοι καθημερινά ξεχνούμε από που προερχόμαστε, ότι δεν είμαστε οι μόνοι ζωντανοί οργανισμοί σε αυτό τον κόσμο και ότι μεγαλώσαμε στα χωριά με παππούδες και γιαγιάδες και με πολλά ζώα. Προσπαθώ να καταλάβω το μένος ορισμένων ανθρώπων εναντίον των ζώων. Δυστυχώς δεν εξηγείται. Είμαστε απάνθρωποι και όχι άνθρωποι. Αυτές ήταν οι πρώτες σκέψεις μου όταν διάβασα το άρθρου κάποιου ΚΑΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ και συμπολίτη.

Ακούω καθημερινά λόγια σαν αυτά που διάβασα. Λυπάμαι! Αυτοί που ρίχνουν ανάθεμα στα τετράποδα και σε αυτούς που τα φροντίζουν, έβαλαν ποτέ το χέρι στην τσέπη τους για να τους γίνουν στειρώσεις, εμβολιασμοί, προσπάθειες φιλοξενίας; Φυσικά όχι. Περιμένουν μόνο να τα μαζέψουμε, να τα φυλακίσουμε. Κανένα μα κανένα αδέσποτο δεν δαγκώνει ποτέ χωρίς λόγο. Ποτέ όσο και αν προσπαθεί κάποιος να αποδείξει το αντίθετο. Εσύ που κατηγορείς τι έχεις κάνει ο ίδιος εκτός από το να κατηγορείς και να σκέφτεσαι το θάνατό τους; Ποιος σου είπε ότι αυτός ο κόσμος πλάστηκε μόνο για σένα ή μόνο για τους ανθρώπους.

Στην Αγγλία στειρώνουν τα αδέσποτα και τα χαρίζουν σε ηλικιωμένους για συντροφιά ή τα πηγαίνουν σε άρρωστα παιδάκια στα κεντρικά του Λονδίνου. Γιατί; Γιατί τους δίνουν χαρά, ελπίδα και τους μαθαίνουν να αγαπούν.

Ξέρω πως όλα αυτά είναι περιττά για έναν άνθρωπο που έχει ξεχάσει τον όρο ανθρωπιά και πολιτισμός.

Βαρέθηκα να ακούω τους κατήγορους που τα ξέρουν όλα να λένε: «φρόντισε και τάισε κανένα παιδάκι και άσε τα κοπρόσκυλα». Και εγώ ρωτώ πόσα παιδάκια έχεις φροντίσει εσύ; Και πως γνωρίζεις ότι εγώ δεν προσφέρω σε αυτά τα παιδάκια που πεινάνε; (ρητορική ερώτηση).

Τα ζώα δεν σας φταίνε σε τίποτα, δεν φταίνε αυτά που ξέχασες πως είσαι Άνθρωπος.

Δημοπούλου Μάρσα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.