Αδεσμευτη Αναπτυξιακη Ανασυγκροτηση ΑΜΘ: Ανησυχια για το μελλον της ΕΒΖ

«Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, πρέπει και μπορεί να επαναλειτουργήσει» τονίζει ο επικεφαλής Α. Καραγιώργης

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το ήδη δυσοίωνο μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης κρούει η Αδέσμευτή Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση για την Περιφέρεια ΑΜΘ με τον επικεφαλής της κ. Ανδρέα Καραγιώργη σε γραπτή του δήλωση να εκφράζει την ανησυχία του για πιθανό κλείσιμο του συνόλου των παραγωγικών μονάδων της ΕΒΖ στην Ελλάδα.
 
Ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος στο νέο περιφερειακό συμβούλιου τονίζει παράλληλα την πεποίθηση πως «η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, πρέπει και μπορεί να επαναλειτουργήσει» διευκρινίζοντας πως κανένα επενδυτικό πλάνο δεν πρέπει να αφήνει ακάλυπτους τόσο τους εργαζομένους όσο και τους τευτλοπαραγωγούς. 

Ολόκληρη η δήλωσή του είναι η εξής:

«Με βαθιά ανησυχία πληροφορούμαστε πως το «σχέδιο εξυγίανσης» της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ήταν και η μόνη η οποία το στήριξε κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Ιουλίου, είναι πιθανό να οδηγήσει άμεσα στο κλείσιμο του συνόλου των παραγωγικών μονάδων της ΕΒΖ στην Ελλάδα, χωρίς καμία απολύτως εγγύηση για την πιθανή επαναλειτουργία τους.
 
Είχαμε από νωρίς επίσης εκφράσει τις ανησυχίες μας για τον ιδιώτη επενδυτή και τα «θολά» επενδυτικά του σχέδια.
 
Για μια ακόμη φορά τονίζουμε :
 
Κανένα «σχέδιο εξυγίανσης», κανένα «επενδυτικό πλάνο» δεν πρέπει να αφήνει ακάλυπτους τόσο τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ, όσο και τους τευτλοπαραγωγούς της χώρας.
 
Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, πρέπει και μπορεί να επαναλειτουργήσει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.