Αδερφοποιουνται Δημος Κομοτηνης και Δημος Μεσα Γειτονιας

Επισημοποιούν τις στενές επαφές που ξεκίνησαν με την παροχή βοήθειας από τον Κυπριακό Δήμο το 2012

Στην αδελφοποίηση με τον Δήμο Μέσα Γειτονιάς της Κύπρου, με τον οποίο έχει στενές επαφές εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια, θα προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πετρίδης, που εισηγήθηκε την αδερφοποίηση, ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς ήταν ο πρώτος Δήμος, που όταν ξεκίνησε η κρίση στη χώρα μας, χωρίς καμία θεσμική σχέση με το Δήμο Κομοτηνής και αίτημα από αυτόν, ευαισθητοποιήθηκαν και έστειλαν μια γενναία υλική βοήθεια, ενώ ακολούθησαν επισκέψεις τόσο από το Δήμαρχο όσο και από Δημοτικούς συμβούλους διάφορων παρατάξεων του Δήμου.
 
Έτσι έχει αναπτυχθεί μια σχέση επικοινωνίας, με εκατέρωθεν επισκέψεις, και επάνω σε αυτή έγινε πρόταση από το Δήμο της Κύπρου, να μετουσιωθεί σε μια αδερφοποίηση, με τον κ. Πετρίδη να εκφράζει την άποψη ότι πρόκειται για μια σοβαρή σχέση, που θα πρέπει να επιβραβευτεί και να επισφραγιστεί με την αδερφοποίηση.
 
Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας και Αδελφοποίησης, οι δύο Δήμοι αναλαμβάνουν να προωθήσουν ή υποστηρίξουν:
 
-Την ανάπτυξη επαφών και σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων, ο στους τομείς της εκπαίδευσης και της παιδείας, της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, της πνευματικής και της καλλιτεχνικής δημιουργίας, του εμπορίου, του τουρισμού, του αθλητισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος, της πληροφόρησης, των νέων τεχνολογιών και της ενημέρωση και άλλους.
 
-Την πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων και ανταλλαγών ανάμεσα στις δύο πόλεις με σκοπό την ανάπτυξη βαθύτερων δεσμών ανάμεσα στου δημότες των δύο πόλεων
 
-Την ανταλλαγή εμπειριών καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας σε διάφορους τομείς της αρμοδιότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είναι το σύστημα διοίκησης, η επιμόρφωση και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, θέματα πολεοδομίας και χωροταξίας, δημόσιας υγείας, προστασίας του περιβάλλοντος, συντήρησης και ανάπτυξης χώρων πρασίνου, η από κοινού διεκδίκηση και αξιοποίηση κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέματα αθλητικής υποδομής, κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης, ανάπτυξης δομών υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού, κ.ά.
 
-Την ανταλλαγή επισκέψεων ομάδων πολιτών, θεσμικών φορέων ή εκπροσώπων συλλογικοτήτων των δύο πόλεων με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών και έξω από το στενό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων
 
Το Πρωτόκολλο δεν έχει περιορισμό χρονικής ισχύος και είναι δυνατό να τροποποιηθεί με τη συναίνεση και των δύο μερών.
 
Για την υλοποίηση και παρακολούθησή του θα δημιουργηθεί κοινή επιτροπή ανάμεσα στους δύο Δήμους, η οποία θα συντάσσεις ετήσια έκθεση, που θα υποβάλλεται στις δημοτικές αρχές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.