Αδελφοποιηση Δημου Κομοτηνης και Μπεηογλου

Μέσα από ένα άρθρο της εφημερίδας «Hurriyet» για τον Δήμο Μπέηογλου και ένα έργο αναδιαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου γύρω από το ιστορικό πύργο του Γαλατά, πληροφορούμαστε και για την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει τέλη Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Παπαδριέλλης με στόχο την αδελφοποίηση των δύο δήμων. Ο Δήμαρχος Μπέηογλου κ. Καντίρ Τοπμπάς μιλά σχετικά στην Hurriyet:

Επιστροφή στα παλιά στο Γαλατά

Ο Δήμος Μπέηογλου της Κων/πολης αναζητά στήριξη για το έργο αναδιαμόρφωσης του χώρου γύρω από τον ιστορικό πύργο του Γαλατά και ειδικότερα στην οδό Μπουγιούκ Χεντέκ που έχει την καλύτερη θέα του πύργου αυτού. Ο Δήμαρχος Μπέηογλου κ. Καντίρ Τοπμπάς, ο οποίος ζήτησε να ετοιμαστεί η σχετική μελέτη για το έργο, τόνισε ότι η οδός θα σφύζει ξανά από ζωή, όπως στις αρχές του 1900, και θα γίνει πόλος έλξης τουρισμού, εφόσον δουν στήριξη.

Τα κτίρια στους δρόμους που οδηγούν στον Πύργο Γαλατά, το οποίο είναι έργο των Γενοβέζων, έχουν οικοδομηθεί σύμφωνα με το καλλιτεχνικό ρεύμα «art nev» που παρατηρείται στην Ιταλία στις αρχές του 1900.

Ο κ. Τόπμπας ανακοίνωσε ότι ο πρόξενος της Ιταλίας στην Κων/πολη κ. Λουτσιάνο Πεζότι και ο επιχειρηματίας κ. Σακίπ Σαμπαντζή θα στηρίξουν το έργο. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Παπαδριέλλης, κατά την επίσκεψή του για αδελφοποίηση με τον Δήμο Μπέκογλου, υποσχέθηκε να βοηθήσει στην αξιοποίηση των επιδοτήσεων της Ε.Ε. «Θέλουμε να διαμορφώσουμε την περιοχή σε τουριστικό κέντρο με καφέ, καταστήματα αντικών και ξενοδοχεία.

Θα επεξεργαστούμε τις προσόψεις των κτιρίων για να κερδίσουν την παλιά τους μορφή. Η οδός θα καλυφθεί με ένα είδος γρανίτη»
δήλωσε ο κ. Τοπμπάς της Αϊτέν Σερίν.

(από την Hurriyet στις 22 Νοεμβρίου 2001)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.