Α. Βαφειαδης: «Το 2021 ξημερωνει με τις ιδιες αγωνιες, αφηνοντας μια μικρη χαραμαδα ελπιδας»

Το μήνυμα του Προέδρου της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης για το νέο έτος

Το δικό του μήνυμα για το τέλος αυτής της πρωτόγνωρης χρονιάς απευθύνει στους πολίτες ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης, το οποίο έχει ως εξής:

«Αποχαιρετούμε το 2020 με αισθήματα πρωτόγνωρα. Ένα έτος που δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται πρωτίστως η υγεία μας, οι ψυχολογικές μας αντοχές και η οικονομική μας επιβίωση. Μία χρονιά που πέρσι τέτοια μέρα κανείς δε φανταζόταν, το τι θα επακολουθήσει.

Οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι,  πέραν  της δαμοκλείου σπάθης της ενδεχόμενης απώλειας υγείας  τόσο της δικής τους όσο δε και των προσφιλών τους ατόμων, είχαν και έχουν να παλέψουν για την οικονομική τους επιβίωση.

Εκατοντάδες συνάδελφοι δεν εργάστηκαν για  έξη και πλέον μήνες και σήμερα, στο κατώφλι του 2021, είναι ακόμη χωρίς εργασία, ακροβατώντας μεταξύ των όποιων βοηθημάτων δόθηκαν από την Πολιτεία και των δικών τους ήδη πολύ πενιχρών αποταμιεύσεων.

Το 2021 ξημερώνει με τις ίδιες αγωνίες, την ίδια πραγματικότητα, αφήνοντας μία μικρή χαραμάδα ελπίδας ότι θα τελειώσει πρώτιστα η υγειονομική κρίση, μέχρι τον εμβολιασμό.

Βέβαια, περιμένει τους επαγγελματίες ένας Γολγοθάς οικονομικής ανάκαμψης, καθώς είναι φορτωμένοι με επιπλέον χρέη, δάνεια, από όσα είχαν αφήσει το 2019. Προσδοκούμε την βοήθεια της πολιτείας, όπως έχουμε εκφράσει μέσα από τα αιτήματά μας, ώστε να μπορέσουν να επουλωθούν οι πληγές και να γίνει τελικά η Πολιτεία πραγματικός αρωγός στο επιχειρείν.

Φυσικά είναι υπευθυνότητα όλων μας, όλης της κοινωνίας, να μένουμε ασφαλείς τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα ώστε να βγούμε όσο πιο άμεσα και αλώβητοι από αυτή τη στενωπό.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.