Α.Γραβανης «Η Κομοτηνη να γινει ξανα η πρωτευουσα της Θρακης και της Περιφερειας ΑΜ-Θ»

«Δεν αφήνω το Επιμελητήριο∙ θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των συνδημοτών μου» - «Είμαστε ανοιχτοί σε οποιονδήποτε πολιτικό χώρο, φορέα, κοινωνική ομάδα που επιθυμεί να μας στηρίξει»

Την πρώτη του συνέντευξη με την ιδιότητα του υποψηφίου δημάρχου Κομοτηνής, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίσημη ανακοίνωσή του, έδωσε ο Αντώνης Γραβάνης στον «ΠτΘ».
 
Ο νυν πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ανοίγει τα χαρτιά του, σχετικά με την επικείμενη υποψηφιότητά του, τους βασικούς του στόχους για την επόμενη ημέρα του δήμου Κομοτηνής καθώς και τους ανθρώπους που θα  «συνταχθούν» στο πλευρό του, διεκδικώντας από κοινού τη διοίκηση του Δήμου.
 
Ο ίδιος δίνει το στίγμα της προεκλογικής τους προσπάθειας, ενώ απαντά και στην κριτική που του έχει ασκηθεί ήδη στον δημόσιο λόγο σε σχέση με την υφιστάμενη θέση του στο ΕΒΕΡ, καθώς και στις μέχρι στιγμής ανακοινωθείσες υποψηφιότητες για τον Δήμο, μεταξύ των οποίων και αυτής του Τάσου Βαβατσικλή.
 
Ο λόγος στον ίδιο…
 
ΠτΘ: κ. Γραβάνη, συνομιλούμε σήμερα με την ιδιότητα σας ως υποψηφίου δημάρχου Κομοτηνής. Στις 10 Δεκεμβρίου, όπως ανακοινώσατε, θα γίνει και η εκδήλωση της επίσημης υποψηφιότητάς σας, βασικός στόχος της οποίας είναι η πόλη μας «να μπει δυνατά στις εξελίξεις, προσδοκώντας στις μέγιστες δυνατές πολιτικοκοινωνικές συναινέσεις». Δύσκολο το στοίχημα που ευελπιστείτε να κερδίσετε…
Α.Γ.:
Δύσκολο στοίχημα όντως, αλλά ταυτόχρονα και μονόδρομος για την πόλη μας, τους οικισμούς, τον Δήμο μας. Αυτή τη στιγμή η Κομοτηνή, πρέπει να μπει δυναμικά στις εξελίξεις, με τεχνογνωσία και στα επιχειρηματικά αλλά και στα δημοτικά δρώμενα. Για να γίνει αυτό απαιτείται η συσπείρωση όλων των υγιών δυνάμεων της πόλης, ώστε να αλλάξουμε σελίδα  και να γίνουμε μία εξωστρεφής πόλη. Η Κομοτηνή διαθέτει πάρα πολλές δυνατότητες, στις οποίες πιστεύουμε. Πιστεύουμε στην ανάγκη που υπάρχει στην πόλη να γίνει ξανά η πρωτεύουσα όχι μόνο της Ροδόπης, αλλά και της Θράκης και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Για να γίνει όλο αυτό πρέπει να αναδείξουμε όλα εκείνα τα θετικά στοιχεία που έχουμε, προϊόντα, υπηρεσίες, κοινωνικοπολιτιστικά χαρακτηριστικά, να την ανάγουμε σε ένα κέντρο τουρισμού, πολιτισμού, αθλητισμού, επιστημών, παιδείας, υγείας, επιχειρηματικότητας, εμπορίου, έτσι ώστε να μπορέσουμε πραγματικά να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα αναπτυξιακό «σοκ» στην πόλη σε όλους τους τομείς. Για να γίνει αυτό πρέπει να δημιουργηθούν αυτοί οι δεσμοί εμπιστοσύνης και συμπόρευσης  με όλους τους Κομοτηναίους, και αυτούς που είναι εδώ, αλλά και αυτούς που φύγανε λόγω κρίσης, σε συνεργασία φυσικά με όλους αυτούς που έχουν επιλέξει την Κομοτηνή ως τόπο διαβίωσής τους. 

«Η πρότασή μας βασίζεται στην Κομοτηνή και τους ανθρώπους της» 

ΠτΘ: Ξεκινάμε όμως από την άσχημη παραδοχή ότι οι δυνατότητες αυτές, τα τελευταία χρόνια, παρέμειναν ανεκμετάλλευτες. Η πολιτική ήταν απούσα, κατά κοινή ομολογία των συμπολιτών.  Ευελπιστείτε το στοίχημα αυτό, της επαναφοράς του κόσμου στην πολιτική να το κερδίσετε;
Α.Γ.:
Είναι βασικός μας στόχος και γι ‘αυτό από την αρχή θέλουμε και επιθυμούμε τη μέγιστη, δυνατή κοινωνική συναίνεση. Βασικός μας στόχος είναι να βάλουμε ξανά την πολιτική μέσα στην ζωή της πόλης και αυτό θα το κάνουμε σε συνεργασία με τους πολίτες. Θα επικοινωνήσουμε όλους τους άξονες του προγράμματός μας και θα τους συνδιαμορφώσουμε με τους πολίτες. Θα περπατήσουμε γειτονιά γειτονιά, οικισμό οικισμό, για την συνδιαμόρφωση του προγράμματος δράσης που θα βάλει ξανά την Κομοτηνή μας, στις εξελίξεις.
 
Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργήσουμε επίσης μία πλατφόρμα μέσα από την οποία θα μπορέσουμε να έχουμε άμεση επικοινωνία με τους πολίτες όσον αφορά την συνδιαμόρφωση του προγράμματος μας.
 
Θέλουμε και μπορούμε να βάλουμε την Κομοτηνή δυνατά στις εξελίξεις, αφήνοντας το παρελθόν και κρατώντας μόνο τα θετικά. Ο δήμος μας τον τελευταίο καιρό, έχει αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις. Οφείλουμε με σθένος λοιπόν να διεκδικήσουμε αυτά που αξίζουν στην Κομοτηνή μας, τόσο εμείς ως άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και οι πολίτες. Πιστεύουμε στην Κομοτηνή και τους ανθρώπους. Σε αυτό βασίζεται η πρότασή μας. 

«Επιζητούμε την μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση για την επίτευξη του στόχου μας» 

ΠτΘ: Στο προσκλητήριο σας για την εκδήλωση της 10ης Δεκεμβρίου, αναφέρεται πως στο πλευρό σας βρίσκονται όλες οι υγιείς δυνάμεις, της πόλης, ικανά και ενεργά μέλη της πόλης μας. Αυτό σημαίνει ότι έχετε ήδη καταλήξει στους ανθρώπους που θα δώσουν την «μάχη» αυτή μαζί σας;
Α.Γ.:
Ο συνδυασμός μας είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό έτοιμος. Οι άνθρωποι με τους οποίους μαζί διαμορφώνουμε και θα διαμορφώσουμε αυτή τη πρόταση, σε έναν μεγάλο βαθμό έχουν κλείσει. Από εκεί και πέρα το βασικό είναι ότι εμείς συνεχίζουμε, ζητούμε την μέγιστη δυνατή συναίνεση και από την κοινωνία και από τους ανθρώπους, απ’ όλες τους υγιείς δυνάμεις, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου, επαγγέλματος κτλ. Εμείς επιζητούμε την μέγιστη κοινωνική συναίνεση για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τον βασικό μας στόχο, που είναι η Κομοτηνή να ξαναγίνει πρωτεύουσα.   

«Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε στήριξη και συνεργασία με όποιον πιστέψει ότι το πρόγραμμά μας είναι διέξοδος για την Κομοτηνή» 

ΠτΘ: Σας είδαμε να πρωταγωνιστείτε στον Κυριακάτικο Αθηναϊκό τύπο στα σχετικά με τους υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών ρεπορτάζ,  ως έναν από τους υποψήφιους οι οποίοι δεν θα λάβουν το «χρίσμα» από την ΝΔ καθώς όπως έχει ανακοινώσει δεν θα δώσει, αλλά θα λάβει την στήριξη. Αναμένετε την στήριξη αυτή; Επιπλέον είχαμε και τον κ. Λαμπάκη ο οποίος έγινε πρώτη είδηση πανελλαδικά καθότι πέραν της στήριξης της ΝΔ, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ζήτησε και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιδιώξετε στήριξη και από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους;
Α.Γ.:
Εμείς έχουμε διαμορφώσει και θα διαμορφώσουμε την πρότασή μας και από εκεί και πέρα είμαστε ανοιχτοί σε οποιονδήποτε πολιτικό χώρο, σε οποιονδήποτε φορέα, σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα θέλει και επιθυμεί να πιστέψει σε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε για την Κομοτηνή και να μας στηρίξει. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε στήριξη και συνεργασία, με όποιον πιστέψει ότι το πρόγραμμά μας, είναι διέξοδος για την Κομοτηνή, όπως το πιστεύουμε και εμείς. 

«Οι συμπολίτες μου θα κρίνουν την έως τώρα πορεία μου» 

ΠτΘ: Ενδεχομένως να το αναμένατε, ωστόσο το μόνο επίπεδο κριτικής που σας έχει ασκηθεί μέχρι στιγμής, από την ανακοίνωσή σας και έπειτα, έχει να κάνει με την θέση σας στο ΕΒΕΡ. Μία κριτική που βεβαίως σας είχε ασκηθεί και προεκλογικά στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Τι απαντάτε;
Α.Γ.:
Η πορεία μου μέχρι τώρα έχει δείξει ότι ήμουν πάντα παρών σε όλες τις διαδικασίες που αφορούσαν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Αυτή τη στιγμή δεν αφήνω το Επιμελητήριο. Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των συνδημοτών μου, για να πιστέψουν σε αυτό που θέλω να κάνω για την Κομοτηνή, δηλαδή να την βάλω δυνατά στις εξελίξεις. Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου, μέσα από τη διαδικασία της εκλογής δημάρχου.  Από εκεί και πέρα οι συμπολίτες μου είναι αυτοί που θα κρίνουν όλη την πορεία μου έως τώρα, το γνωστικό μου επίπεδο, την 12ετή και πλέον πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, μέσα από όλες τις θέσεις που την υπηρέτησα, αλλά και την εμπειρία μου από το ΕΒΕΡ, δια μέσου της οποίας μου δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσω τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας όλων των συναδέλφων και των επαγγελματικών κλάδων και συναδέλφων.

«Είναι τιμή όλων μας να συμμετέχουμε σε αυτή την εκλογική διαδικασία με τον Τάσο Βαβατσικλή» 

ΠτΘ: Έχουμε δύο ακόμα επίσημες υποψηφιότητες για τον Δήμο Κομοτηνής. Τον Γιάννη Γκαράνη, αλλά και την έκπληξη του Σαββατοκύριακου που δεν είναι άλλη από την «επιστροφή» του Τάσου Βαβατσική που  επιστρέφει στα αυτοδιοικητικά πράγματα. Πώς κρίνεται τους μέχρι στιγμής «αντιπάλους σας»;
Α.Γ.:
Ο κ. Βαβατσικλής είναι ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση που έχει διατελέσει και δήμαρχος. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι είναι τιμή όλων μας να συμμετέχουμε μαζί του σε αυτή την εκλογική διαδικασία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.