Α. Γραβανης: «Αδικαιολογητη η διακριση που γινεται εις βαρος της περιοχης μας»

Επιστολή του προέδρου του ΕΒΕΡ προς τον Ν. Χαρδαλιά για άρση των περιοριστικών μέτρων στη Ροδόπη

Αντίστοιχη επιστολή απέστειλε προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης μέσω της οποίας ζητά από τον κ. Χαρδαλιά την άρση των μέτρων στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης για το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης από τις 00:00 έως τις 07:00 και τον περιορισμό των πενήντα ατόμων ανά κοινωνική εκδήλωση.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Επανερχόμαστε στο πολύ σημαντικό θέμα για την Περιφέρεια μας και την Ροδόπη, σχετικά με την κατάταξη του νομού μας σε υψηλού υγειονομικού κινδύνου και την εφαρμογή του μέτρου των 50 ατόμων ανά κοινωνική εκδήλωση και κλείσιμο των επιχειρήσεων εστίασης στις 12 το βράδυ.

Να σας ενημερώσουμε λοιπόν πως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο νομός Ροδόπης δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ κρούσμα τις τελευταίες περίπου 20 ημέρες. Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία πάλι του ίδιου φορέα υπάρχουν πολλές περιφερειακές ενότητες στην χώρα με περισσότερα κρούσματα, στις οποίες δεν έχει επιβληθεί το συγκεκριμένο μέτρο. Επομένως αντιλαμβανόμαστε ότι στη Ροδόπη το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα χαμηλό και τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού και άδικων επιλογών.

Οι επιχειρήσεις τις Ροδόπης και κυρίως της εστίασης έχουν επιδείξει επαγγελματισμό και υπευθυνότητα και τήρησαν με δικό τους κόστος, απαρέγκλιτα, όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης από τον COVID-19, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την κατάσταση που προαναφέραμε.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την άρση των συγκεκριμένων μέτρων για την περιφερειακή ενότητα Ροδόπης, καθώς είναι αδικαιολόγητη η διάκριση που γίνεται εις βάρος της περιοχής μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.