Α. Γεωργιαδης: Ξεκινα η χορηγηση επιχειρηματικων δανειων εως 25% του τζιρου

Η ρύθμιση αφορά τις πληττόμενες επιχειρήσεις που έχουν πληρώσει τις δόσεις τους έως το τέλος του 2019

Οι πληττόμενες επιχειρήσεις θα μπορούν να επισκεφτούν τα τραπεζικά ιδρύματα από τις αρχές Μαΐου και να ζητήσουν να τους χορηγηθεί δάνειο. Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, προϋπόθεση και για την χορήγηση δανείων είναι η διατήρηση από τις επιχειρήσεις των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι το κράτος θα εγγυάται το 80% του δανείου το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το διπλάσιο του μισθολογικού κόστους της επιχείρησης ή το 25% του τζίρου, σύμφωνα με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Το εν λόγω τραπεζικό προϊόν θα μπορούν να λάβουν οι επιχειρήσεις που είναι ενήμερες τραπεζικά, δηλαδή όσες πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους έως το τέλος του 2019. Επίσης, δικαίωμα δανειοδότησης θα έχουν και οι επιχειρήσεις που έχουν ρυθμίσει τα δάνειά τους και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, μια επιχείρηση για παράδειγμα, με τελευταίο ετήσιο τζίρο 100.000 ευρώ που θέλει να πάρει δάνειο 25.000, το 80% από αυτά τα 25.000 είναι εγγυημένο από το υπουργείο ανάπτυξης.

«Αν χρειαστεί θα ψηφίσω νόμο»

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν αίτηση σε όποια τράπεζα θέλουν και πως έχει δοθεί εντολή στις τράπεζες να δίνουν εύκολα τα δάνεια.

Εξήγησε επίσης, πως η Τράπεζα της Ελλάδος με απόφασή της, «πήρε πάνω της» το συγκεκριμένο τραπεζικό προϊόν ώστε οι τράπεζες να έχουν μηδενικό ρίσκο. «Όταν ξεκινήσει το πρόγραμμα θα παρακολουθώ τις τράπεζες και την ταχύτητα που εγκρίνουν τα δάνεια. Εάν χρειαστεί να ψηφίσω νόμο για να τα δίνουν αυθημερόν», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.