Α. Γεωργιαδης: «Ορατο το ενδεχομενο να μην ανοιξει καν το λιανεμποριο, αν δεν καμφθει ο κορωνοιος»

«Δεν μπορούμε να δώσουμε ημερομηνίες», δήλωσε ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο Open TV και ξεκαθάρισε ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο να μην ανοίξει καν το λιανεμπόριο, αν δεν καμφθεί ο κορωνοϊός, μιας και η επιδημιολογική εικόνα, δεν φαίνεται να αλλάζει στον βαθμό που επιθυμούν ειδικοί και κυβέρνηση. 

Θέλησε να βάλει ένα φρένο στις φήμες για άνοιγμα της αγοράς σε συγκεκριμένες ημερομηνίες λέγοντας: «Όλες οι ημερομηνίες που διακινούνται, δεν διακινούνται από εμάς, για κανέναν κλάδο, για καμία δραστηριότητα. Όταν μας πουν οι λοιμωξιολόγοι, θα προχωρήσουμε. Τον πρώτο λόγο τον έχει η επιτροπή και η εξέλιξη της πανδημίας, που θα καθορίσει τον ρυθμό ανοίγματος της αγοράς».

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει άνοιγμα της αγοράς: «Δεν μπορούμε να δώσουμε ημερομηνίες. Θα δούμε αν και πώς θα ανοίξουμε. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο. Σ' αυτή τη μεγαλύτερη ζημία, βάλαμε πρώτα τα εποχικά είδη και είπαμε να αρχίσουμε με αυτά και ακολούθως θα πάμε στα μαγαζιά με παιχνίδια, λουλούδια, βιβλία, κτλ» τόνισε ο υπουργός, ενώ δεν ξεκαθάρισε αν θα μπουν στην ίδια μοίρα και τα κομμωτήρια. 

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως απόφαση. Τα νούμερα παραμένουν ψηλά» και πρόσθεσε ότι οι εικόνες που ήρθαν από την Αγγλία με το άνοιγμα των καταστημάτων «είναι εφιαλτικές. Παίρνουμε μικρό ρίσκο με το άνοιγμα των 110 εποχικών καταστημάτων, υπό τον όρο ότι θα σεβαστούν τους κανόνες και δεν θα δούμε εικόνες συνωστισμού. Αν δούμε τέτοιες εικόνες και υπάρξουν εστίες υπερμετάδοσης θα λάβουμε πιο σκληρά μέτρα». 

«Όσο αυξάνεται η κινητικότητα, τόσο δυστυχώς αυξάνεται και η πιθανότητα μετάδοσης του ιού», είπε αναφορικά με το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα μικρά συνοικιακά μαγαζιά για να τονωθούν οι τοπικές οικονομίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.