Α΄ ΕΠΣ Θρακης: Το σχολιο της πρωτης αγωνιστικης

Νικήτρια η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου στο ντέρμπι με τη Γρατινή!
Πρεμιέρα είχε σήμερα το πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣ Θράκης με την πρώτη αγωνιστική να αφήνει υποσχέσεις για  πολύ ωραία συνέχεια. Σε όλα τα γήπεδα του Νομού όπως είναι γνωστό κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού διαιτητή Νίκου Ντοσίδη.
 
Στο «Ιωάννης Στράντζαλης» διεξήχθη το ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στην Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και την Δόξα Γρατινής. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με…το δεξί τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις καθώς επικράτησαν με 3-1 της ομάδας του Γιώργου Δίγκα. To 1-0 για την Δόξα έκανε ο Κρασσώνης στο 16ο λεπτό, με τη Γρατινή να ισοφαρίζει στο 49' σε 1-1 χάρη σε τέρμα του Νίκου Καμζέλα. Στο 56' ο το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Δόξας, Χρήστος Στοΐνοβιτς έβαλε και πάλι σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους που πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Το τελικό 3-1 για το σύνολο του Σπύρου Κουτσογιάννη διαμόρφωσε ο αρχηγός της Δόξας Θοδωρής Λεφής.
 
Στον Ίασμο ο τοπικός Μέγας Αλέξανδρος συνέτριψε με 6-0 τον Ορφέα Στρύμης στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του Νίκου Μπαχαρίδη στον πάγκο  των κυανόλευκων. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Παγώνης (14' και 65'), Γιαννακιτσίδης (25'), Κάρδαρης (77'), Δραγανίδης (83') και ο Μεμέτ (85'). 

Τεράστιο διπλό με 1-3 πήρε η Αναγέννηση Παγουρίων μέσα στην έδρα του Ορφέα Ξυλαγανής. Το 0-1 για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Κωνσταντής στο 9ο λεπτό με τη χαρά του γκολ ωστόσο να μην κρατάει για πολύ καθώς η Ξυλαγανή με τέρμα του Γεωργιάδη (15') έφερε στα ίσια το παιχνίδι. Στο 61΄ η Αναγέννηση και πάλι με “δράστη” τον Κωνσταντή πήρε πάλι κεφάλι στο σκορ και 13 λεπτά μετά “σφράγισε” τη νίκη με τέρμα του Τοτονίδη.
 

Στο «Ευάγγελος Αρβανιτίδης» η Δόξα Σώστη πέτυχε μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Ελπίδας Σαπών στο πρώτο παιχνίδι του Σάκη Δανίδη ως προπονητής. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το πέτυχε στο 15ο λεπτό ο Πυλαρινός.
 
Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων και Πανθρακικός. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πρώτοι μπροστά στο σκορ χάρη σε τέρμα του πρώην παίχτη των γηπεδούχων, Βαγγέλη Γρίβα. Στο 87' ο Καραβέτης ισοφάρισε για τους γηπεδούχους χαρίζοντας τους τον βαθμό της ισοπαλίας.
 
Τέλος στους Προσκυνητές η τοπική Δόξα αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Βιστωνίδα Κοπτερού (0-0) σ'ένα παιχνίδι σκληρών μονομαχιών αλλά ελάχιστων καλών στιγμών εκατέρωθεν. Να σημειωθεί ότι στο 74' οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να παίξουν με παίχτη λιγότερο καθώς ο Στέλιος Ζουμπιάδης αντίκρυσε την απυεθείας κόκκινη από τον διαιτητή Μωραΐτη, κατόπιν συννενόησης με τον β' βοηθό, για εξύβριση.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:
Σπάρτακος Αγιών Θεοδώρων-Πανθρακικός 1-1
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου- Ορφέας Στρύμης  6-0  
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – Δόξα Γρατινής 3-1 
Ορφέας Ξυλαγανής – Αναγέννηση Παγουρίων  1-3  
Δόξα Προσκυνητών – Βιστωνίδα Κοπτερού  0-0  
Δόξα Σώστη – Ελπίδα Σαπών 1-0  
 
H βαθμολογία:
1. Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 3 
2. Αναγέννηση Παγουρίων 3 
3. Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 3 
4. Δόξα Σώστη 3 
5. ΑΠΣ Πανθρακικός 1 
6. Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 1
7. Βιστωνίδα Κοπτερού 1 
8. Δόξα Προσκυνητών 1 
9. Ελπίδα Σαπών 0 
10. Δόξα Γρατινής 0 
11. Ορφέας Ξυλαγανής 0 
12. Ορφέας Στρύμης 0 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.